StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Vitezovi se osladili pobjedom u derbiju: ‘Ciljano smo Zadru prepustili dominaciju i koncentrirali se na kontre i polukontre‘

Piše Ivica Gjergja
19. rujna 2021. - 12:02

Trećeligaški derbi između Zadra i HV Posedarja 0:1, nije zadovoljio preko 400 gledatelja, osim navijača Viteza. Pobjednički zgoditak postigao je Ivan Brkić u 76. minuti utakmice.

Iako se Zadar nametnuo od prve minute, udarci koje su upućivali njihovi napadači u prvom redu Majić, Vukadinović, Blažević , Begonja i drugi nisu jednostavno našli put do gola Posedaraca. Trebalo bi dosta prostora i vremena opisati sve njihove prigode koje nisu realizirane.

Kako je vrijeme utakmice odmicalo sve je išlo na 'mlin' gostiju. Pametnom igrom u polju Vitezovi su u svakom trenutku znali što hoće. te su kontrama i polukontrama uspjeli jednom zabiti i to im je donijelo velika tri boda (ovo im je četvrta pobjeda, od pet utakmica odigranih u ligi).

Očito je da trener Viteza Josip zna svoj posao. Nije „kupio“ igrače ni s čim osim znanjem i poimanjem nogometa na „ratnički način“. Oslanja se na čvrstu obranu pa i po dva „autobusa“ ako treba u obrani, a to njegovi igrači predvođeni Lukom Klancem i Ivanom Tokićem mogu. 

Tome u prilog ide i statistika. Popularni Jole je vodeći Vitez u 14 utakmica dosad izgubio samo tri, što je izvrstan rezultat. Za vrijeme utakmice on je na nogama, diktira i traži, te je glavni 'podizač' atmosfere u momčadi, a sve kako bi pobijedio. Kliknuli su on i igrači, stvorio je obiteljsku atmosferu – uzajamnog povjerenja, dao slobodu igračima i zato 'bere' uspjehe nakon odlično odrađenih treninga i njegova „drila“. 

- Imali smo dominaciju tijekom cijele utakmice i stvarali šanse, ali nikako ne možemo zabiti pogodak. S druge strane iz jedne naše pogreške u cijeloj utakmici primili smo gol. Ovo nam se ponavlja već drugi put nakon što smo na isti način poraženi od Zmaja iz Makarske. Imamo igru, ali definitivno nam nedostaje realizacija. Moramo biti strpljivi i pod hitno popraviti igru u završnici, kazao nam je igrač Zadra Vlatko Blažević.

Vratar HV Posedarja Karlo Jurjević rekao je kako je ovo bila tvrda i teška utakmica, ali sa sretnim završetkom.

- Ciljano smo Zadru prepustili dominaciju i koncentrirali se na kontre i polukontre. Na kraju je takva strategija urodila plodom. Bili smo strpljivi tijekom cijele utakmice, postavili smo dvostruki blok ispred našeg gola i odlično se branili. Na kraju smo ostvarili ono što nam je i bio cilj u ovoj utakmici, osvojiti tri boda, zaključio je.

19. travanj 2024 17:20