StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE -

VATERPOLO: Zadarski mlađi kadeti osvojili srebro zlatnoga sjaja!

Piše Ivica Gjergja
5. srpnja 2020. - 09:01

Iako nisu osvojili prvo mjesto, mlađi kadeti VK Zadra 1952 srebrni su „zlatnog sjaja“ i zaista zaslužuju sve pohvale i čestitke za osvojeno, zajedno s njihovim trenerima Ivom Radetićem i Goranom Jovančevićem .

Oni su drugi u Hrvatskoj, poraženi u finalu od Primorja EB 12:13, za jedan gol! Imaju u svojim redovima i najboljeg igrača Antu Donđivića koji je postigao 20 golova. Drugi u njihovim redovima po efikasnosti je Livio Antić sa 14 postignutih zgoditaka. Evo što je kazao trener Radetić, uvijek odmjeren i realan do kraja:

- Do finala smo došli lako, osobno žalim što nismo imali jedan jači sraz na putu do finala. Pa taj sraz u finalu sa Primorjem je bio tvrd, težak, a i mi se nismo snašli, sve smo činili da zaustavimo Primorje, no nije išlo. Jedna naša pogreška, vraćanje u obranu te promašen napad, koštala nas je poraza. Imamo potencijal kojega treba dorađivati, generacija je ovo koja obećava. Na prikazano možemo biti ponosni. Naše drugo mjesto je uspjeh i potvrda kontinuiteta dobrog rada. Malo nas je i vrućina omela, igralo se na otvorenom u 12.30 sati, što je imalo svog utjecaja na nas, a što je mojim dečkima dalo veliko iskustvo igranja u malo težim uvjetima - kazao je Radetić.

Oni su drugi u Hrvatskoj:

Roko Markulin, Pave Utković, Karlo Kulišić, Toni Kalušić, Duje Srzić, Juraj Barani, Ante Donđivić, Venci Antić, Bartol Košta, Frane Markulin, Zvone Milković, Marko Bajić, Ivo Radetić, Jakov Duka, Livio Antić.

Trener Ivo Radetić.

17. travanj 2024 11:56