StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

U kazališnoj atmosferi Zadar slomio Šibenik u trećoj četvrtini - Drežnjak najbolji igrač utakmice

Piše Krešimir Gulan
23. listopada 2021. - 20:00

Prije korone Baldekin je 'gorio', tražila se karta više kada bi dolazio Zadar, najveći dalmatinski rival Šibenčanima. A sada prava kazališna atmosfera na tribinama. Da ne bude 'kamilica' i na parketu pobrinuli se domaći košarkaši koji su pune tri četvrtine držali utakmicu u neizvjesnosti. Ipak, u konačnici je kvaliteta Zadra došla do izražaja, dok će Narančasti bodove za bijeg s dna tablice morati tržaiti sa sebi ravnopravnijim protivnicima.

Šibenka je na početku utakmice dobro koristila Zadrov umor koji je imao manje od 24 sata odmora između gostovanja na Baldekinu i domaćeg susreta u ABA s Borcem. Radili su Narančasti ono što njihov trener Milačić voli- dobro trčali u leđa protivnicima i zabili dosta lakih koševa iz kontranapada.

No, Zadar je koristio prednost u visini i preko Lukovića i Drežnjaka lako poentirao ispod koša. Međutim, i na Baldekinu su imali problema sa šutom, kao i večer prije na Višnjiku, jer su zabili prvu tricu tek iz sedmog pokušaja.

Činilo se da kola domaćina kreću nizbrdo kada su gosti napravili seriju 11:0 i otišli na (25:14). Ali, s druge strane se pojavio Jambrović i sa sedam uzastopnih ubačaja vratio neizvjesnost (25:27).

I u trećoj četvrtini Šibenka je nastavila dobro trčati, uz to je dvije trice stavio mladi Pleadin. Zadar je nastavio očajno šutirati, pa je ostala živjeti rezultatska neizvjesnost (44:45).

Bilo je to na nešto manje od četiri minute do isteka treće četvrtine. Do kraja te dionice Narančasti više nisu postgili ni koša, što su iskoristili Zadrani i prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost.

U tim trenucima Drežnjak je bio najbolji igrač Zadrana. Momak iz Širokog pogodio je tricu odmah na početku posljednje četvrtine, jednako kao i Šibenčanin Junaković što je bio kraj nada Narančastih u pobjedu.

– Svaka čast momcima, nije bilo lako igrati samo 19 i po sati nakon prošle utakmice. Jasno bilo je grešaka, ali ne mogu im ništa zamjeriti. Mislim kako smo pobjedama nad Borcem i Šibenkom prvladali težak period. Sada s novim trenerom očekujem da će stvari ići samo na bolje- kazao je Srđan Helbich, koji je s klupe vodio Zadrane, dok se novi trener Vladimir Anuzlović smjestio u prvi red tribina, budući da još nema licencu.

– Zadar nas je pobijedio na mišiće. Bili su maksimalno fokusirani i nismo mogli računati na njihovu opuštenost. Uspjeli smo držati utakmicu poprilično dugo u egalu, ali tada je presudila individualna kvaliteta Zadrana. Mojim momcima nemam što zamjeriti, ali u ovakvim utakmicama treba više fanatizma i onda će ući i pokoji 'ludi' šut- komentirao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Šibenka- Zadar 59:73 (14:18,16:16,14:20, 15:19)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 150. Suci: Nikola Perlić, Bojan Kruljac i Ivan Šverko.

Šibenka: Kujundžić (8), Arslanagić, Rebić (4), Živković , Gulin (2), Bašić (3), Grgurica, Solomun (6), Antić (2), Jambrović (17), Pleadin (12), Paić (5).

Zadar: Carter (7), Paponja, Jordano, Brala (6), Vuković (6), Bursać (4), Junaković (13), Buljan (2), Drežnjak (23), Mavra (4), Luković (8).

19. travanj 2024 04:23