StoryEditorOCM
SportOSVRT

Treća HNL-JUG, 23. kolo: izvrsne prigode, a rezultati - neočekivani!

Piše Ivica GJERGJA
18. travnja 2021. - 16:59

'Vrteći film' događanja na utakmici Primorac - Zagora 2:2, sjećanja se vraćaju na početak susreta i dvije izvrsne prilike domaćih nogometaša u 6. i 8. minuti kada su Reza i Vodopija uputili loptu prema golu, no nisu bili precizni. Da su kojim slučajem ove dvije lopte ušle, bio bi rezultat, jasno je, drugačiji. Nije se odustalo od napadačkih akcija domaćina pa su u 11. minuti poveli 1:0. Naime, lijepu su akciju posložili u napadačkom redu, lopta je došla do Ivana Brkića koji je a vrha kaznenog prostora iskosa pogodio lijepim udarcem prazan dio mreže vratara Zagore.

Brojimo još izvrsne prigode Vodopije, pa Okechukwu u 32. minuti, no vrata Zagore ostala su nedirnuta. I nepisano je pravilo da kad ne postigneš zgoditak primit ćeš ga, što se i dogodilo. Visoki napadač Krajina, nakon što je uposlen od Dragana Župana, izvrsno je u for dao loptu, ovaj pronašao Božića koji sa sedam - osam metara matira vratara Stojanova za 1:1.

Samo pet minuta kasnije, a prije toga su domaćini imali posjed lopte i prigodu, domaći su doživjeli "epileptički šok“, akciju prema golu domaćina imali su gosti, nepotrebno su stali domaći igrači, akcija je i dalje trajala i Luka Božić neometan ni od koga lijepim udarcem po drugi put savladao Stojanova. Ne može se reći da se nakon toga nisu trsili domaći igrači, ali ništa im nije polazilo za nogom osim jednog odbijanca kada je Lazarevski loptu pospremio za 2:2 u 86. minuti.

Gosti su zadovoljni otišli doma s bodom. Nešto, očevidno je, fali u igri domaće momčadi općenito, a rezultat toga je poraz na strani, doma bod, učinak je slab. Igra kao se da se "rastočilo barilo", a kako ga zakrpati znat će struka. Na kraju susreta u Biogradu jedan vjerni pratitelj po imenu Ive, nam je za igru Primorca kazao: - Pitao sam suca, pitao sam doktora što to nam tako ne valja...odgovor nisam dobio!

Vitezovi su na domaćem terenu osvojili bod, igrali bez zgoditaka HV Posedarje - Neretva 0:0, iako su imali prigode da uzmu sva tri. Krenuli su od prve minute napadački i borbeno prema vratima igrača iz Metkovića, rješeni da što prije dođu do pogotka koji bi im olakšao daljnji tijek utakmice. No Neretva je ispred svoga gola "parkirala dva autobusa" obrane koju je bilo nemoguće probiti. I s tom i takvom igrom bilježimo akciju (35.minut) Smokrović-Jurić, ovaj potonji puca ali je siguran vratar Neretve Kozina. Vitezovi i dalje napadaju pa je u 67. minuti Kovač imao prigodu, a i Smokrović "oči u oči" s Kozinom ovaj potonji izlazi pobjednik i najzaslužniji je za bod Neretve. Treba napomenuti da je Jurjević-Adžić imao izravni slobodni udarac i da je lopta pogodila vratnici. Kad neće - neće. Mora se kazati nakon ovoga da su se gosti služili do kraja svim sredstvima, otezali igru, zadržavali loptu, kako bi ostali neporaženi i odnijeli bod doma, u čemu su i uspjeli.

Što se ljestvice ove lige tiče, na vrhu je Jadran LP sa 43 boda, a Primorac nakon 23. kola ima 27 bodova i nalazi se na 12. mjestu, a HV Posedarje ima 26 bodova i 16-ti je na ljestvici.

23. travanj 2024 13:02