StoryEditorOCM
SportRTINA U ŽALOSTI

Težak poraz Miočića: Stipe preživio nalet u prvoj, ali ne i bombe Ngannoua u drugoj rundi

Piše fightsite.hr
28. ožujka 2021. - 08:12

Veliki revanš nije završio onako kako smo se svi zajedno sa Stipom Miočićem nadali. UFC ima novog prvaka teške kategorije, a to je onaj kome se to još prije četiri godine krenulo predviđati, Francis Ngannou. Do titule je došao savladavši Stipu Miočića nokautom u drugoj rundi. Moramo dodati, neprepoznatljivog Stipu Miočića, prenosi fightsite.hr.

Borba je krenula bez onih poznatih Francisovih napada. Obojica su prvu minutu bili strpljivi, da bi Kamerunac onda prvi pogodio dobar udarac, ali isti nije ostavio efekta. Sredinom druge minute runde dogodio se možda i ključan trenutak borbe te odgovor na pitanje koliko je Ngannou napredovao. Uspio je Miočić uhvatiti njegovu lijevu nogu i krenuti na rušenje. Ali, ono što je prvu borbu vrlo lako radio, ovog puta nije uspio. Predator je rušenje obranio te čak u procesu on završio u dominantnoj poziciji, odakle je pogodio nekoliko udaraca. Vidjela se nakon toga nesigurnost kod Miočića, koji do kraja runde nije napravio apsolutno ništa osim što je izdržao još nekoliko napada.

Druga runda imala je isti početak kao i prva. Strpljenje s obje strane i čekanje prilike, a Ngannou ju je dočekao već nakon 40-ak sekundi. Krenuo je na udarac desnom, koji je bio kratak, no na njega je povezao lijevu točno u Stipinu bradu i prvak je završio leđima uz ogradu. Nakon što je ustao, vidjelo se kako je vrlo nestabilan na nogama. Unatoč tome, pokušao je uzvratiti udarcem, desnim krošeom koji je prohujao ispred Ngannouvog lica. Nije uspio dobro Miočić nakon toga zatvoriti gard te je brzo na njegovoj bradi završio lijevi kroše, koji je zapravo borbu i završio.

Francis Ngannou zasluženo je došao do titule UFC prvaka, ovog puta ne na svoj već prepoznatljiv način, nokautom u prvoj rundi, no pokazao je da je jednako opasan i u drugoj. Prilagodio je stil i taktiku, odgovorio na ono što je u prvoj borbi bila Miočićeva glava snaga te onda još jednom na najbolji način naplatio svoje najveće kvalitete, piše fightsite.hr.

UFC 260: Tijek događanja

Stipe Miočić vs. Francis Ngannou

1. RUNDA

Trebalo je 20 sekundi za prvi napad Ngannoua, no bio je to tek jedan low kick. Stipe se dobro kreće i time nije dozvoljava više napada te je prva minuta borbe prošle bez akcije. Odmah na ulasku u drugu minutu pogađa Ngannou čisti udarac, ali Stipe nije reagirao. Nedugo nakon toga Stipe hvata nogu i ide na rušenje, no Ngannou ga brani te čak u procesu on dolazi do dominantne pozicije u parteru iz koje nanosi nekoliko teških udaraca, prije nego se Miočić ustao i otišao na sredinu Octagona. Točno na sredini runde pogađa Kamerunac high kick, ali Miočić je i dalje na nogama, no zabrinjava njegov slabiji ulazak u borbu. U posljednju minutu runde ušlo se uz prednost Kamerunca i gotovo neprepoznatljivu predstavu prvaka. No, kondicija bi svakako trebala biti njegova prednost. Do kraja runde nije viđeno više akcije vrijedne spomena.

2. RUNDA

Sporije je krenula druga runda, što kao da je Stipu još više uspavalo. Tako je nakon otprilike 40 sekundi došao novi napad Ngannoua, no nažalost onaj ključni. Na promašenu desnu povezao je lijevu točno u bradu i Stipe se našao na leđima uz ogradu. Uspio se ustati, ali je bio vrlo nestabilan na nogama. Pokušao je uzvratiti svojim napadom, no isti je promašio, nakon čega prima još jednu lijevu u bradu, a to je bio udarac koji je borbu i završio. Stipe se našao na podu, a Kamerunac je pogodio još jedan udarac u trenucima dok je sudac već dolazio prekinuti borbu. Francis Ngannou novi je UFC prvak teške kategorije!

Vicente Luque def. Tyron Woodley via SUB (D’arce gušenje), R1 3:54

Brazilac je savladao bivšeg prvaka velter kategorije u onome što bi mogla biti njegova posljednja borba. Woodley je hrabro krenuo u borbu, pokazao je srce i veliku želje te je odmah došao do klinča. No, Luque je obranio rušenje, a onda polako preuzimao kontrolu nad borbom. Woodleya je u razmjenama nekoliko puta ozbiljno pogodio, usput primivši nekoliko njegovih jačih udaraca, no puno uzdrmaniji bio je Tyron. Nedugo nakon toga, poslije još jedne kombinacije Luquea, našli su se u parteru, gdje je sve završilo gušenjem i Woodleyim tapkanjem.

Sean O’Malley def. Thomas Almeida via KO, R3 3:52

Briljantna izvedba Seana O'Malleya, koji je još jednom prezentirao svoj rijetko viđeni talent, ali i pomalo neozbiljnosti u trenucima kad je mogao završiti borbu već u prvoj rundi. Brazilac nije imao nikakvog odgovora i borba je zapravo bila jednosmjerna ulica cijelim svojim tijekom. Bilo je samo pitanje vremena hoće li doći do odluke ili će O'Malley ipak završiti borbu, što je na kraju napravio.

Miranda Maverick def. Gillian Robertson via jednoglasna odluka

Jamie Mullarkey def. Khama Worthy via KO, R1 0:46 

Uvodne borbe:

Alonzo Menifield def. Fabio Cherant via submission (Von Flue gušenje), R1 1:11

Abubakar Nurmagomedov def. Jared Gooden via jednoglasna odluka

Michal Oleksiejczuk def. Modestas Bukauskas via podijeljena odluka

Omar Morales def. Shane Young via jednoglasna odluka

Marc-Andre Barriault def. Abu Azaitar via TKO, R3, 4:56

23. travanj 2024 18:32