StoryEditorOCM
SportDERBI ZAČELJA

Onuaku adut za prvu pobjedu u ABA ligi: Zadrani se nadaju kako je došlo vrijeme za prekinuti ‘crni niz‘

Piše D.Žura
26. listopada 2020. - 17:06

Košarkaši Zadra u regionalnoj ABA ligi imaju istovjetan učinak kao prošle sezone, dakle, u tri odigrana kola ne znaju što znači riječ pobjeda.

Na isti način u sezonu je krenuo njihov suparnik u idućoj utakmici, momčad Koper Primorske, koja svojom snagom nije ni blizu onome što su pokazali u velikom dijelu lanjskog prvenstva. Jednako kao i Zadranima, njima su u mislima prvi bodovi u ABA ligi. Tko će prije do cilja? Hoće li Zadru u reketu pomoći Chinanu Onuaku, novi centar pod obručima, igrač iza kojeg se zrcali i neko vrijeme provedeno u NBA, odnosno, u Houston Rocketsima? U sastavu stoga više neće biti Jonathana Gallowaya, dok je “kod kuće” morao ostati i trener Veljko Mršić koji odrađuje samoizolaciju, jer je bio u kontaktu s osobom pozitivnom na koronavirus. Njegovu ulogu preuzeo je pomoćnik Ivan Perinčić...

- Jako sam zadovoljan kako je ekipa trenirala sve ove dane. Imamo jednu promjenu u sastavu ekipe, Chinanu Onuaku će odigrati svoju prvu utakmicu. On je trebao odigrati protiv Sonik Puntamike međutim ta utakmica je bila odgođena - kazao je Perinčić, te nastavio:

- Iskreno očekujem baš dobru utakmicu s naše strane. Očekujem također da napravimo sve one stvari što protiv Krke nismo, a to je da odigramo svih 40 minuta s puno većem intenzitetom, da imamo puno veću odgovornost u obrani i da ispoštujemo sve one stvari što smo se dogovorili prije utakmice. Za sad je na treningu sve bilo super, odlično su reagirali i jako sam zadovoljan. S velikim optimizmom očekujem utakmicu u Kopru.

Očekivanja igrača također su na tragu onoga čemu razmišlja i govori Perinčić. Jer ni njima nije svejedno zbog ovakvog ulaska u sezonu. Istina, nekima koji su od drugu ili treću godinu unutra nije ništa novo, podsjetimo, lanjski neslavni omjer bio je sedam poraza iz jednako toliko utakmica. Svi se nadaju kako je došlo vrijeme za prekinuti “crni niz”...

- Prvenstveno mislim da se može očekivati naša velika borba jer smo mi i Koper počeli sezonu 0-3 i ova bi nam pobjeda puno značila u smislu da se napokon dignemo i da dobijemo neki pozitivan zamah u ABA ligi jer i dalje mislim da smo konkurentni iako je početak bio težak – kazao je Domagoj Vuković, jedan od stožernih igrača Zadra.

20. travanj 2024 17:24