StoryEditorOCM
Sport49. PLIVAČKI MARATON

Od Preka do Zadra uz rekreativce će plivati i maratonci natjecatelji u sustavu Cro cup daljinskog plivanja

Piše I. Gjergja
23. srpnja 2021. - 20:46

Ovogodišnje 49. izdanje maratona Preko – Zadar, u organizaciji PK Zadar, ulazi u Cro cup sustav daljinskog plivanja, što  znači da će na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza startom u 9 sati s rive u Preku uz maratonce rekreativce zaplivati i maratonci natjecatelji, registrirani pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja. 

U CRO kupu sudjeluju isključivo registrirani plivači dok se tradicionalna utrka održava kao i do sada - u osam starosnih kategorija. Pliva se poznata ruta od 4600 m, a staza će biti označena plutačama. Svi rekreativci trebaju imati brodicu za pratnju dok registrirani plivači ne trebaju. I ovim putem mole se ljude dobre volje koji imaju brodice i mogu pomoći u pratnji domaćih plivača da se odazovu sudjelovanju na 49. maratonu (za barkajole osiguran trošak goriva, topli obrok i majica). Kontrolu brodica za vrijeme maratona provode Lučka kapetanija, Pomorska policija, Javna vatrogasna postrojba Zadar, Marina Preko, Jedriličarski klub Uskok, HGSS, EMERGENSEA i Crveni križ. Veliku podršku i ove godine maraton ima od TZ Preko.

Sudjelovanje na natjecanju prijavljuje se dolaskom u ured Plivačkog kluba „Zadar“ na bazenu Kolovare ili putem web stranice: https://my.raceresult.com/174950/registration

Prijave za sudjelovanje počinju u 12. srpnja 2021. a završavaju 2. kolovoza 2021. godine u 12 sati. Svi obrasci dostupni su na web stranici kluba www.pkzadar.hr.

Pozivaju se svi gledatelji na bazenu Kolovare da se najbrži plivač očekuju iza 09.45 sati, a svečano proglašenje bit će u 13 sati uz odgovorno ponašanje u skladu s epidemiološkim mjerama koje tada budu na snazi.

20. travanj 2024 08:26