StoryEditorOCM
SportPROTIVNIK SC DERBY

Nisu imali ni napad ni obranu: kako je Zadar prošao u Podgorici; nakon preokreta su se ‘gasili‘...

Piše Dražen Žura
1. listopada 2021. - 20:12

PODGORICA – Dvorana „Morača”. Gledatelja:200. SC Derby – Zadar 94:78 (17:20, 26:21, 28:20,23:17).

Suci: Uroš Nikolić , Radoš Arsenijević i Ivan Stefanović ( svi Srbija)

SC DERBY: Vinales (18 ) Magee( 20) , Pavlićević( 10) , Slavković(12 ) , Starovlah (3 ) , Vujisić ,Baćović(8) , Z.Ivišić, T. Ivišić(2), Edwards(3) , Kamenjaš( 15) , Tišma(3 ).

ZADAR: Carter( 19) , Harris , Paponja , Jordano(12 ) , Brala , Vuković(7 ) , Bursać(5 ) , Junaković(17 ) , Buljan , Drežnjak, Mavra(3 ), Luković (15 ).

U košarci vrijedi pravilo kontinuiteta u igri, kažu stručnjaci, te znaju dodati kako je obrana iznimno važna. Možemo dodati da je napad jednako tako bitan, a Zadar u Podgorici nije imao ni jedno ni drugo, još su bili podčinjeni u skoku! SC Derby im je ubacio , čak 17 „trica”, pa zadarskih deset manje , doista su kap u moru. I stoga konačni ishod kroz uvjerljiv poraz zrcalo su pred kojim mora stajati Zadrani. Slika je „ružna i mutna” i pokazuje dva poraza na otvaranju regionale Admiral BETR ABA lige!

Nimalo dobar ulazak u dvoboj , domaćini su brzo zgrabili 8:2, međutim, jednako takvim odgovorom uzvratio je Zadar , Junaković, Luković, pa Junaković „tricom”, te Carter slobodnim bacanjima odradili su seriju 9:0! Ali nije dugo trajalo na isti način, uzvratio je SC Derby, Kamenjaš i Vinales izgledali su kao „raketa” te ekspresno okrenuli priču. I onda se Zadranima ukazao tko drugi nego Jordano, koji je s dvije trice opet donio prednost za vodstvo 20:17 na isteku prve dionice.

Uspavao se Zadar ne osobito velikom prednošću, pa je u njih ušla ona jesenska tuga, jer je Derby krenuo munjevito, sijevalo je sa svih strana, istina Jordano je imao još jedan „ zaostali projektil”, ali to nije nimalo usporilo Slavkovića, Pavlićevića, Mageea i društvo. Napravili su 22:5 i otišli na 39:25 u 16. minuti, izgledalo je kao potop.

Trener Perinčić je igračima uporno pokazivao na semafor i to kao da ih je probudilo, Carter, Junaković, napose Luković, uspjeli su zaostatak svesti na na prihvatljivih minus dva, prije poluvremena! Uslijedio je i preokret Zadra do 47:43, onda su se ugasili. Dovoljno je kazati kako su kroz treću dionicu primili šest „trica”, Magee četiri, Vinales i Edwards po jednu, ono šta bi promašili odradio bi Kamenjaš , dovoljno za 71:61 , rezultat kojim se ušlo u zadnjih deset uz još jednu „ minu” Tišme iz daljine domaćina! I bi to navještenje nove kanonade , jer je i Starovlah uradio isto i bacio zadarsku momčad na koljena... I onda ih u konačnici zasuli s još tri trice za nimalo ugodan kraj!

18. travanj 2024 21:42