StoryEditorOCM
SportUSPJEH

Na regati "Zagreb Open" veslačima zadarskog "Jadrana" čak sedam odličja!

Piše I.G.
10. srpnja 2020. - 12:16

Gotovo četiri mjeseca stanke zbog epidemije korona virusa na prvoj regati nastupili su i veslači Jadrana na „Zagreb open“. Pored njih su nastupali i klubovi iz Hrvatske i Slovenije. Za Zadrane nastup je bio uspješan, tako su mlađi juniori, juniori i seniorke u dva dana natjecanja osvojili sedam medalja, od čega tri zlatne, jednu srebrnu i tri brončane. Najbolji rezultat postigle su mlađe juniorke Sara Žuvanić i Ivana Sladić koje su bile izvrsne oba dana natjecanja. U prvom danu  su svojile prvo mjesto u dvojcu na pariće mlađih juniorki, dok su drugi dan odnijele pobjede u svojim skupinama u natjecanju samaca mlađih juniorki.

-Prošlogodišnje prvakinje države u disciplini četverca na pariće na pravom su putu da ponove izvrstan rezultat i na ovogodišnjem Hrvatskom veslačkom prvenstvu koje bi se trebalo održati u rujnu, kaže nam trener Petar Milin.

Seniorke Iva Karačić i Ela Žuvanić zauzele su drugo mjesto u disciplini dvojca bez kormilara seniorki što im je također bila dobra priprema za Hrvatsko veslačko prvenstvo.

Kod mlađih juniora treće mjesto u četvercu bez kormilara zauzeli su Bernard Murtić, Ivan Mustać, Petar Miloš i Jakov Grković, dok su u disciplini četverca na pariće isti rezultat ostvarili Paulo Švorinić, Elvis Vrkić, Ante Dukić i Filip Mijić. Dan ranije, istih osam veslača, zauzeli su četvrto mjesto u osmercu mlađih juniora.

Juniorski četverac na pariće u sastavu Frane Bencun, Luka Ivković, Mihovil Bogatić i Dominik Šango osvojio je treće mjesto. Prvog dana natjecanja nastupili su u Dominik Šango i Mihovil Bogatić u dvojcu bez kormilara kao i Frane Bencun u samcu juniora ali se nisu uspjeli plasirati u finale. Sa veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo i Petar Milin.

Sljedeći nastup veslači Jadrana imaju već sutra u subotu u Kaštel Kambelovcu, gdje se drugom regatom nastavlja natjecanje za Kup Dalmacije.

 

23. travanj 2024 13:41