StoryEditorOCM
SportMORA NA OPERACIJU

Loše vijesti za najboljeg hrvatskog košarkaša, SN otkrivaju kada se očekuje njegov povratak

Piše SN
18. svibnja 2020. - 21:22

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović već će sutra u New Yorku biti podvrgnut operativnom zahvatu na zglobu desne, šuterske ruke, koja je stradala još u studenom mjesecu, prilikom gostovanja Utah Jazza u Indianapolisu, kada je Bogdanović pao na desnu ruku.

Od tada do danas on osjeća bolove u toj ruci, nekada su oni bili jači, nekada slabiji, znalo mu se dogoditi da prilikom nekog jačeg dodavanja koje je amortizirao desnom rukom osjeti i značajniju bol, no Bojan je cijelo vrijeme, do sredine ožujka dok se igrala sezona, trpio bolove i igrao.

Tolerancija na bol je također jedan od igračkih talenata, a kod Bogdanovića toga očito nije manjkalo.

I tijekom pauze uzorkovane koranavirusom, dok je odmarao u svojoj kući u Salt Lake Citjyju i čekao dozvolu za treninge, Bogdanović je osjećao kako ga ruka boli. U Utah Jazzu su odmah po priključivanju igrača treninzima proteklog tjedna obavili preglede na Bogdanovićevoj ruci i nakon toga je pao zaključak da najboljih hrvatski koparkaš mora na operaciju.


Štoviše, ista je ruka snimljena odmah nakon pada, ali sada je situacija na tetivi desne ruke lošija nego je bila odmah nakon ozljede. Operacija je bila neminovnost po ocijeni liječničke službe u Salt Lake Cityju.

Bogdanović je želio stisnuti zube i odigrati svršetak sezone, koji bi se mogao dogoditi u sljedećih mjesec, mjesec i pol dana, ali u Utah Jazzu se nisu željeli kockati sa zdravljem jednog od svojih najboljih igrača, jer Bojanov ugovor traje još pune tri sezone.

I dogovorena je operacija odmah, već danas će se ona obaviti u specijaliziranoj, cijenjenoj klinici u New Yorku. Oporavak bi trebao trajati šest mjeseci, a Bogdanović dobar dio ljeta morati imati imobiliziranu ruku. Očekuje se da bi već sljedećeg tjedna, čim se oporavi od operacije, Bojan trebao vratiti u Hrvatsku.

Tremin povratka na parket bit će tempriran s početkom nove sezone, jer se očekuje da će ona krenuti tek za Božić, do kada bi Bogdanović trebao biti posve spreman i zaliječen.

Do prisilne pauze u NBA ligi uvjetovane pandemijom koronavirusom Bogdanović je bio na prosjeku od 20.2 poena po susretu i prvi je nakon Dražena Petrovića od Hrvata s prosjekom preko 20 poena u NBA-u. No, neće moći, ukoliko se i nastavi ova sezona, s Utah Jazzom loviti šansu u ovogodšnjem doigravanju. Ostati će to za sljedeću sezonu. Ova, već ionako cijela naopaka sezona, morala se, eto, završiti s prvom operacijom u karijeri našeg 31-godišnjeg košarkaša.

Ozljedu sličnu ovoj imao je Patrick Beverley, trenutačni igrač LA Clippersa, i on se morao podvrgnuti operaciji, a nakon nje se uspješno vratio na NBA parkete.

19. travanj 2024 08:15