StoryEditorOCM
SportPOVODOM OBLJETNICE

KK Zadar i KK Split slave 75. godina od osnutka: igraju humanitarne utakmice i sva sredtsva donirat će epidemiološkim službama. Evo rezultata...

Piše Dražen Žura
9. rujna 2020. - 21:01

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Bez gledatelja.

Zadar – Split  86:72 (26:19, 20:25, 21:10,19:18). Suci: Čanković, Modrić i Jurjević.

ZADAR: Vuković (10), Worku (11), Braala (5), Bursać (4), Mavra (5), J.Planinić (3),  D.Planinić (12), Paponja (3), Vujčić, Palokaj, Junaković (6), galloway(8), Gilbert (19).

SPLIT: perković (7), Đoković (10), Rebić (5), Perkušić , Gizdavčić (2), Čampara (8), perasović , Šrić (10), Bajo (8), Marčinković(13) Vranković (9)

Na Višnjiku, u dvorani Krešimira Ćosića, odigrana je priprema  utakmica košarkaša Zadra i Splita, dvaju starih suparnika koji ove godine slave 75. obljetnicu utemeljenja. Stoga su odlučili odigrati dvije humanitarne utakmice u svrhu doniranja financijskih sredstava epidemiološkim službama u Zadru i Splitu. Uplate se mogu izvršiti na račun kod OTP banke na broj računa HR 2324070001500011034 i primat će se sve do početka HT Premijer lige. Za uzvrat, prijatelji jednog i druga kluba, mogli su putem društvenih mreža pratiti dvoboj kojeg su Zadrani riješili u svoju korist rezultatom 86:72!

U momčadi koju sa zadarske klupe vodi trener Veljko Mršić, svi koji su se našli u zapisniku dobili su prigodu, neki poput Duje Brale čak i mjesto u početnoj postavi. Jedino je izostao Jacobi Boykins koji je malo "osjetio leđa", pa se nije željelo riskirati oko njegova nastupa. Dominatna figura kroz meč bio je iskusni Darko Planinić, hrvatski reprezentativac koji je u Zadru, u ovom trenutku "na žeton". Stručni stožer, nedvojbeno, računa na Planinića kroz sezonu, međutim, ukoliko mu se otvori neka druga opcija dogovoreno kako neće biti nikakvih administrativnih problema za odlazak. 

image
KK Zadar - KK Split
Zvonko Kucelin

Nadalje, odličnu statistiku i zavidnu pripremljenost imao je Dominic Gilbert, dok je Eyassu Woruku zadovoljio na "jedinici" posebice jer neko vrijeme nije bio u trenažnom procesu. Jonathan Galloway se pokazao se izvrsnim u skoku, a standarno dobar Domagoj Vuković.

Na splitskoj strani gledano kroz poneku statističku prizmu  solidnu partiju imali su Pavle Marčinković, Ilija Đoković (8 asistenicija) i Seni Čampara. Više bi se sve skupa moglo objektivizirati da su obje momčadi više vremena igrale s udarnim postavama, međutim, Mršić i Ivica Skelin, razumljivo koristili su opciju brojnih kombinacija u igri s različitim igračima.

Izjave nakon utakmice

Veljko Mršić, trener Zadra:

- Zadovoljan sam dobrim dijelom utakmice. U nekim trenucima sam malo razbijao ritam, stavljao da vidim kako će se snaći i drugi igrači. Mislim da smo na početku i u trećoj četvrtini odgovorili jako dobro, no ima tu još dosta posla. Dečki dobro treniraju i to je put kojim moramo nastaviti - zaključio je.

Ivica Skelin, trener Splita:

- Dobra utakmica je bila. Dosta dugo smo se mi uspjeli držati u egalu. S obzirom na to da su ove pripreme bile malo čudne svima, i nama i Zadru, da smo dosta toga propustili. Zapravo ovo je prva prava prijateljska utakmica. Ne mogu reći da sam nezadovoljan, ova utakmica nam je pokazala neke stvari na kojima moramo raditi, nemamo puno vremena. Jednostavno takva je situacija i nadam se da ćemo ovih desetak dana do početka HT Premijer lige dobro iskoristiti - istaknuo je Skelin.

 

24. travanj 2024 04:13