StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Jole Butić gazi s Posedarcima, HNK Zadar bodom protiv Splita zaliječio rane od Zmaja, a Biograđani opet bez pobjede ostali u završnici utakmice

Piše Ivica Gjergja
12. rujna 2021. - 18:53

HV Posedarje je na svom igralištu „Gordana Deme“, istina jednim zgoditkom, ali vrijednim tri boda, pobijedilo jako dobri Uskok. „Vitezovi“ su u svemu nadigrali Uskoka, odsjekli su mu igru po krilima, pa im je napad ostao inferioran, a Posedarci su stvorili mnogo prigoda iako se samo Mario Pedišić upisao u listu strijelaca. Pobjedi se ne gleda u zube, „Vitezovi“ idu svojim zacrtanim putem, a najvažnije je što igraju odgovorno, kvalitetno, napadački, kako to od njih traži trener Jole Butić. Njegovi štićenici ga u svemu podržavaju pa je onda sve njegove zamisli lako provesti u djelo. Pored Marija Pedišića na svoju igru su skrenuli pozornost Karlo Torbarina, Luka Klanac, Josip Jurjević , no nepravedno bi bilo izostaviti i sve druge koji su bili u igri, a i one koji su na klupi. Svi zaslužuju čestitke za pobjedu. Jedan njihov član koji nije bio u zapisniku Lovre Klanac nam je nakon susret kazao:

-Naš brod plovi ustaljenom rutom pobjede. Niti jednog trenutka nisam dvojio da moje kolege neće uzeti pobjedu, jer su napravili toliko prilika da je jedna morala ući u gol. Ušla je jedna i stoga zahvala svima, odosmo sada profeštati.

Zadrani su se vratili s jednim bodom iz Splita gdje su sa domaćinom odigrali 1:1. Svakom po bod možda je na kraju i najpravednije, iako su nogometaši HNK Zadra imali vodstvo. Ipak, sve je bolje nego poraz. I u najavi susreta sa Splitom pomoćni trener Zadra, Dragan Blatnjak je kazao kako je njihov domaćin dobro organiziran klub, no da će i oni imati što pokazati i prikazati na utakmici na igralištu u Parku mladeži.

Iz kola u kolo se svojim igrama potvrđuje se Josip Iveljić - ovo mu je druga utakmica u kojoj je bio strijelac iako je obrambeni igrač. Važno je da su Zadrani na neki način isprali gorak okus poraza iz prošlog kola u srazu sa Zmajem (M).

U Primorca stara priča - igraju dobro, povedu i na gostovanju sa 2:0, a onda pred kraj susreta prime zgoditak za konačnih 2:2. Pada li igračima pred kraj utakmice koncentracija ili je što drugo, to će morati i trebati odgonetnuti stručni stožer Primorca. Istina, Hrvace su dobar sastav, satkan od iskusnih i nadarenih igrača, no i Primorac ima svojih dobrih igračkih karakteristika što je pokazao u srazu s Vodicama u prošlom kolu, kada su pobijedili 5:0.

25. travanj 2024 08:22