StoryEditorOCM
SportKOŠARKA NA ČEKANJU

Ivanov: Ne bi bilo nezasluženo da su nas proglasili prvacima, uz osvojeni Kup bila bi to zanimljiva zbirka. Zadar?  Snaći ćemo se, neka pošast prođe

Piše Dražen Žura
3. travnja 2020. - 21:49

Igra pod obručima za Ivu Ivanova velika je  strast , o čemu smo svjedočili ne samo kroz  ovu sezonu nego inače , tako da nije neočekivano čuti od njega kako mu je teško  bez parketa. Ali...

-Zdravlje je na prvom mjestu, zato moramo svi biti pribrani, strpljivi i u svemu se nekako snaći, da kao sportaši ne izgubimo posve kontakt s onim što je naš posao. Dakle, koliko god to mogućnosti dozvoljavaju, malo trčanja, vožnja biciklom i vježbe u dnevnom boravku. Kako meni tako je i ostalima – kazao je kapetan Zadra, kojeg odluka Hrvatskog košarkaškog saveza nije nimalo iznenadila.

- Za mene posve očekivana  odluka, jer uvjeti za nastavak, nažalost, ne postoje, istina, svi bismo voljeli da se moglo naprijed, ali nam je na putu jedna velika pošast. Ono što me kod odluke u jednoj mjeri smeta, jest činjenica da su njome pogođeni uvjetno rečeno "manji" klubovi, u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Zadru,  koji su uložili financijska sredstva kako bi napravili iskorak u viši razred, ne samo HT Premijer ligu, nego općenito. Doista, žao mi ih je, međutim, odluka je na snazi i u ovom trenutku se ništa ne može promijeniti –  iskazao je žaljenje  Ivanov.

Shodno odluci o suspendiranju sezone, uvjetovanom pandemijom koronavirusom, mnogi su ipak očekivali kako će se u istoj,  Zadra proglasiti prvakom Hrvatske, jer su držali prvo mjesto na ljestvici. Nije se dogodilo...

-Čvrsto smo  držali tu prvu poziciju, uvjeren da bismo je zadržali i do kraja, međutim, obrazloženje za ovakvu odluku kojom ni nismo postali prvaci, stoji da nam je nedostajala ta jedna utakmica. Njome bi se ispunili uvjeti o potrebi odigravanja dvije trećine prvenstva, ali što je tu je, nema koristi od kuknjave. Ono što želim iskreno i otvoreno kazati, jest to da nimalo ne bi bilo nezasluženo da su nam priznali prvo mjesto i proglasili nas prvacima. Uz osvojeni  Kup " Krešimira Ćosića", bila bi to zanimljiva zbirka – uz osmijeh će Ivanov.

Kad već govorimo o jednoj utakmici, onda je nemoguće ne prisjetiti se kako  je i u ABA ligi ostao dvoboj s Crvenom zvezdom, kojom bi se odredila sudbina Zadra, odnosno, u pitanju je ostanak u starom društvu.....

- Bio bi to nimalo lagan zadatak, međutim, kako vrijeme odmiče sve je manje, gotovo pa nema, zapravo i nema izgleda da se taj ogled u Beogradu  i dogodi. Računam da će vodstvo lige sačekati odluku ULEB-a , odnosno Eurolige i tek onda donijeti konačnu odluku  – brzo je odgovorio Ivanov.

Ukoliko vodstvo ABA lige  također  odluči  suspendirati prvenstvo u ovoj sezoni, onda bi se Zadar spasio od posve sigurnog  ispadanja iz lige....

- Upravo tako i onda ispada kako na jednom mjestu, konkretno u HT Premijer ligi , odlukom HKS-a  izgubiš ono što misliš da ti pripada, dok u ABA ligi dobiješ – zaključio je Ivanov.

Čim je odluka HKS -a zaživjela i proslijeđena klubovima na znanje, iako je Upravni odbor, prema riječima Stojana Vrankovića, predsjednika HKS- a, sa svima njima razgovarao na zadanu temu, pa su i od ranije znali kakva će ona biti, krenulo se u priču oko  postojećih ugovora.

-Govorim  vezano uz moj Zadar, međutim, isto vrijedi za sve klubove jer nemaju drugog izbora nego svima ponuditi sporazumni raskid ugovora, dok je na nama da klubu izađemo u susret.  I to je po meni skroz razumljivo! Ovdje klub nije ničim mogao utjecati, riječ je o višoj sili koju nije moguće "ugraditi" u ugovore, tako da zajedničkim dogovorom moramo riješiti ovu situaciju. Tako je koliko vidim svugdje u svijetu, ne vidim razloga da Zadar ne napravi isto. Snaći ćemo se već nekako, samo da ova pošast koja je obavila zemaljsku kuglu nestane, da se možemo vratiti na parket. Svjesni smo i gospodarske krize, koja će se  već odrazila  na sport i takav trend će se nastaviti. Do potpunog oporavka moramo svi biti strpljivi – kazao je Ivanov, koji u svojoj 34 godini ne pomišlja  na odmak od košarke.

-Još se uvijek osjećam sposoban za profesionalno bavljenje košarkom, tako da je oproštajna utakmica daleko od mene – zaključio je Ivanov.

 

19. travanj 2024 10:57