StoryEditorOCM
SportVIJEST S VIŠNJIKA

Ivan Perinčić više nije trener Zadra: hoće li ga naslijediti Crnogorac Petar Mijović?

Piše Dražen Žura
18. listopada 2021. - 15:11

Ivan Perinčić više nije trener Zadra. Klub je raskinuo suradnju s Perinčićem nakon lošijih rezultata na početku sezone.

Bila je velika želja kluba da se daje prilika mladom domaćem treneru, Ivan se u svojoj dosadašnjoj karijeri pokazao kao veliki potencijal.

- Ivan Perinčić je izvanredan čovjek i dobar trener, bio je veliki faktor duple krune koja se osvojila prošle sezone i za to ćemo mu uvijek biti zahvalni.

KK Zadar je u procesu pronalaženje novog trenera koji će biti izabran u najkraćem roku i javnost će biti pravovremeno obaviještena. Dok se ne pronađe novi trener, Srđan Helbich će voditi momčad. 

Ivanu se zahvaljujemo sve što je doprinio klubu i želimo mu svu sreću u nastavku karijere - stoji u objavi kluba koju su objavili na službenim web stranicama. 

Listopad je mjesec uz kojeg se uglavnom veže otpadanja listova s grana, međutim, u košarkaškom Zadru, priča se vezuje uz smjenu trenera. Odmah nakon poraz u Novom Mestu , gdje je Zadrane nadigrala Krka, bilo je jasno kako Ivan Perinčić, na zadarskoj klupi neće dočekati peto kolo Admiral BET regionalne ABA lige. Istina, dobrih tri sata iz podneva, nije se moglo dobiti potvrdu o smjeni, međutim, neslužbeni izvori tvrde kako je klupska uprava pokrenula postupak traženja novoga lica, što je potvrđeno u njihovom priopćenju! Iako su u igri, navodno, bili Ivan Velić, Vladimir Anzulović i Gašer Okorn, „kocka je pala” pokraj Petra Mijovića, svojedobno trenera Budućnosti (Podgorica), a prije sedam dana vodio je i poljski Slask Wroclaw, ali je zbog slabijih rezultata od očekivanih s njime raskinut ugovor. I voljan je doći u Zadar...

Vratimo li se na listopad, onda je primjetno kako je u sezoni 2019./2020. nakon tri poraza morao otići Ante Nazor kojeg je pak naslijedio Danijel Jusup, međutim, ni njemu nisu baš „cvjetale ruže”. Iza njega se stvorio niz od šest poraza i jedne pobjede, međutim, održao se na nogama radi velikih pobjeda protiv Cedevita- Olimpije, Crvene zvezde i Budućnosti. Onda su i njemu kola krenula posve nizbrdo, nanizao je pet poraza, uspio dobiti FMP, te za „zelenim stolom” Primorsku!

Odluka o tome hoće li Zadar napustiti ABA ligu, trebala je pasti u posljednjem kolu, odnosno na gostovanju kod Crvene zvezde u Beogradu. Umiješala se „korona”, utakmica odigrana nije, ali u novu sezonu umjesto Jusupa koji je osvojio Kup Krešimira Ćosića, zakoračio je Veljko Mršić i ostvario dvostruki uspjeh. Zadrani su postali osvajači Kupa i Prvenstva Hrvatske! Otišao je Mršić i palicu je dobio Perinčić, iza kojeg su četiri poraza u ABA ligi, te dva u HT Premijer ligi.

Podsjetimo, lanjske sezone u 33 odigrane utakmice prije finala, Zadar je imao svega tri poraza. Perinčiću i njegovim izabranicma, u prvenstvu Hrvatske, preteškim su se predstavili Škrljevo i Split! Ali, tek je Krka „prelila čašu strpljenja”, pa se dalo u potragu za njegovim nasljednikom. Ne samo zbog spomenutih poraza, nego gole činjenice kako jednostavno ne postoji model igre koji jamči bolje sutra.

Hoće li u tome uspjeti Mijović ili moguće je netko drugi, kažu, pokazat će vrijeme?

Zadar u utorak navečer u HT Premijer ligi s početkom u 19 sati dočekuje Vrijednosnice Osijek. Na klupi bi prvo mjesto trebao preuzeti Srđan Helbich.

19. travanj 2024 23:57