StoryEditorOCM
SportMALA ANALIZA

Evo kako su protekle nogometne utakmice momčadi iz županije, Vitezovi su nezaustavljivi...

Piše Ivica GJERGJA
17. listopada 2021. - 15:28

Vitezovi i dalje jašu na valu pobjeda (HV Posedarje – Zmaj(M) 1:0), najuspješniji su klub u ovom dijelu natjecanja, imaju šest pobjeda za redom, a od devet odigranih utakmica, jedna je bila odgođena, ona s Neretvancem te će se  igrati u narednu srijedu (20. listopada u Opuzenu), a ostvarili su osam pobjeda.

Trenutno su drugi na ljestvici s 24 boda, i jednom manje odigranom utakmicom. Za rezultat, uspjeh i sve ono što ga prati u Vizetu „kapa dolje“ i veliki naklon. U prvom redu igračima, struci na čelu koje je izvrsni trener Josip Jole Butić, Upravi kluba a poglavito navijačima koji na utkamica uvijek naprave dobar štimung i prta svoje igrače gdje god pošli, a kad igraju u Posedarju da ne govorimo – to je fešta od baluna.

Vitezovi imaju prepoznatljivu igru s pojačanom obranom, posjeduju igrače koji su dosta brzi i snalažljivi, kao Smokrović, Karlo Torbarina, Mateo Rončević, a pozadi imaju Ivana Tokića, Domagoja Torbarinu, Josipa Jurjevića i kapetana Luku Klanca, skladnu nogometnu cjelinu gdje se zna što tko radi. U srazu sa Zmajem imali su nekoliko prigoda i poluprigoda, realizirali su jednu vrijednu. Zmaj je dobra momčad, znaju igrati, no ovaj put su morali priznati poraz. Vitezovi imaju tendenciju i dalje „gurati“ pobjednički u ovoj ligi.

Biogradski Primorac po rezultatima koje ostvaruje igra jednom "toplo - hladno". Doma niže pobjede, a u gostima gubi utakmice. Zato što gubi bilo je i razumijevanja, nesreća je bila ta što su mu se do nedavno liječili neki igrači koji su nositelji igre, Nikola Marić, Yusuf Musa i dr. te na gostovanjim trener Krešimir Sunara nije mogao izvesti najbolji sastav.

Mora se priznati da nisu ni vani igrali slabo, no gubili su susrete i bodove. Doma su pokazali i u srazu s Uskokom (Primorac – Uskok 4:0), da imaju igru i posjeduju znalce kao Roka Nakića, Kloppa, Luku Vodopiju i druge koji će napraviti više nego protivnik.

Na vratima imaju „panteru“ od Mate Stojanova koji je i na ovaj utakmici iskazao svoje sposobnosti, obranio je penal, što dokazuje da je pouzdan vratar i kad ne ide. Golovi u mreži Uskoka su padali kako plod dobro izrađenih akcija, sve je štimalo u koheziji kluba i od tud ovaj visoki rezultat. Vjeruje se da će Primorac nastaviti tim putem i da će se sigurno naći visoko plasiran na ljestvici.

Na jugu Hrvatske u Dubrovniku, HNK Zadar je bio gost GOŠK Dubrovniku od kojeg je izgubio susret 2:1. Zadar je cijelo prvo poluvrijeme bio bolji, nije bilo pogodaka na nijednoj strani, da bi minut nakon početka drugog dijela (46. minuti) Majić izveo korner, najviši je bio kapetan Jure Jerbić i Zadrani su poveli. Tek negdje u 75. minuti su domaćini poravnali, preko Farića da bi deset minuta prije kraja strijelac bio Smrdelj za domaćina, a što je bio i konačan rezultat. Kao da je igra Zadra pala, no imao je i Vlatko Blažević prigodu, da ju je realizirao ne bi bilo poraza, a ovako su se praznih torbi vratili doma. Vjeruje se da će struka sve poduzeti kako bi u sljedećim susretima igrači dali više i donosili pobjede.

19. travanj 2024 04:32