StoryEditorOCM
SportNEMA KRAJA KOŠARKAŠKIM POSRTANJIMA

Do proljeća Zadar dobiva generalnog sponzora i mijenja ime?

9. siječnja 2017. - 13:54
zadar_cedevita21-070117

-Ne valja ovo ništa, niti je dobro da mi slavimo poraz od petnaest poena protiv Cedevite. U kojem smjeru ide zadarska košarka, pitali su se navijači nakon još jedne izgubljene bitke u nizu. Isto tako mnogima nije bilo jasno kako je to Zadar u svega nekoliko dana , možda i koji tjedan, uvelike mijenjao lice. Ne u smislu izostanaka ključnih igrača, nego u ostvarivanju zadataka.

Vratimo li se na trijumf protiv Budućnosti onda se moramo zapitati, kako je moguće da gotovo ista momčad strada u Sinju... Alkari su ih pogodili u srce i dušu.... Rana nije pravo ni zacijelila, dogodio se iznimno težak poraz u Beogradu, gdje se Crvena zvezda u velikom dijelu dvoboja poigravala sa Zadranima. I onda su, vidjevši da jednostavno nemaju suparnika na drugoj strani, zaustavili postupak demontaže pa se dogodio poraz za dvije točkice ispod pedeset.

-Ne možemo se mjeriti s Crvenom zvezdom, oni su višemilijunska momačd, za euroligaške domete, jer kad protiv njih nisu izdržali CSK-a, Real i Barcelona, kako ćemo mi- zapitao se Neven Plantak trener Zadra koji je nakon serije neugodnih posrtanja zamijenio Antu Matulovića kojeg je s klupe izgurao poraz, zamislite gdje, u Bedekovčini. Tamo je zadarsku "svitu" zaustavio Zabok!

Onoga dana kad je Plantak dobio prigodu, odmah je raščlanio gdje se njegova nova momčad nalazi.

U regionalnoj ABA ligi stojimo bolje nego u Prvenstvu Hrvatske gdje ćemo morati napraviti podosta ispravaka mislimo li se naći među tri kluba koja će u novoj sezoni zaigrati u spomenutoj ligi – zborio je otprilike ovako Plantak ne sluteći da će se i njemu dogoditi nešto slično kao što je Zabok.

Ali je nakon sinjskoga poraza posve mirno kazao: " Ako sam ja problem onda problema nema!" Ostao je i dočekao Zvezdu i beogradsko razvaljivanje, preživio je i to, onda se dogodila Cedevita. Ne tako zabrinjavajući poraz, ali kod nestrpljive zadarske publike, možda i previše da bi se kreditiralo njegov ostanak na klupi.

I što bi se zapravo dobilo ukoliko bi netko posegnuo za smjenom. Ništa! Ono o čemu svi sanjaju jest deblokada kod FIBA-e, jer bez toga teško je očekivati ono što svi očekuju, a to su pojačanja. Upravo je ta priča nakratko imala težinu, jer je iz HKS-a "procurila" nespretnost, odnosno, povjerenik natjecanja Dražen Jendriš, je u pravilnik uglavio izmjene propozicije natjecanje.

Pojašnjeno, Zadar bi prema tom novom sustavu imao dobru prigodu za kroz doigravanje ostvari treće mjesto od kojeg je danas objektivno jako, jako daleko..

E u tom bi slučaju pojačanja imala smisla, zapravo imaju i dalje, jer se u nekom "drugom filmu" spominje kako bi Zadar trebao izbjeći zadnje mjesto u ABA ligi kako bi očuvao status. A očuvao bi ga uz "pozivnicu" koja se plaća...

E, sad valja platiti pojačanja, pod uvjetom da se dogodi deblokada kod FIBA-e, mora se pripremiti novac za ulaznicu (ostanak op.p.) u regionalnoj ligi... I tako dođemo do zaključka kako je sve ovo trebalo napraviti na početku sezone.

Na bilo koji način se trebalo izbjeći stanje u kojem se nalazi zadarska košarka koju se sve manje uvažava. Ono što u cijeloj priči ipak veseli, jesu neslužbene najave kako će do proljeća Zadar u svojem imenu imati dodatak. Što to znači? Znači da je u pripremni generalni sponzor čija će se zastava zavijoriti na Višnjiku. I nadamo se kako ovoga puta neće biti onih koji će na sve načine nastojati istjerati strane inevestitore.

Jer ne zaboravimo, Kinezi, Rusi, Japanci, Turci, Korejanci i drugi drže gotovo cijeli europski sport. Zašto ne bi i zadarsku košarku?

Dražen Žura

24. travanj 2024 10:29