StoryEditorOCM
RegionalNOVI NAČIN RADA

Vijećnici se informatizirali, a postignut je i kvorum; župan Longin iskoristio priliku i zahvalio se Stožeru civilne zaštite

Piše Iva Ivanac
9. travnja 2020. - 10:56

Na početku Županijske skupštine župan Božidar Longin iskoristio je prigodu zahvaliti se svim vijećnicima na razumijevanju zbog održavanja elektronske sjednice. 

Ovom prilikom se zahvalio i Stožeru civilne zaštite Zadarske županije na vrijednom radu tijekom ovog razdoblja, kao i zdravstvenim djelatnicima, policiji, brojnim volonterima i pripadnicima ostalih službi koji se trude da sustav bude stabilan. Nabrojao je što je sve Stožer dosada napravio te naglasio kako su već od veljače započele sve aktivnosti koje za cilj imaju prevenciju širenja koronavirusa, ali i opremanje zdravstvenih ustanova za smještaj bolesnika. Zahvalio se i građanima koji odgovorno slušaju upute Stožera jer su oni uvelike zaslužni za kontrolirani rast broja zaraženih koji se bilježimo na području županije, ali i naglasio kako se zbog toga ne smijemo niti malo opustiti.

- Na ovoj sjednici donijet ćemo odluku o smanjenju dužnosničkih plaća,  ali i set drugih mjera kojima će se nastojati ostvariti uštede kako bi se mogla pružiti dodatna financijska pomoć ustanovama u zdravstvu za vrijeme trajanja pandemije COVID-19  i/ili pomoć poduzetništvu kroz posebne mjere, istaknuo je župan Longin zahvaljujući svim vijećnicama i vijećnicima koji će se odreći vijećničke naknade u korist Opće bolnice Zadar. 

Župan Longin naglasio je i kako su zbog epidemije koronavirusa odgođena sva događanja u sklopu Županijskih dana, kao i svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana Zadarske županije, koji se obilježava 16. travnja, a iskoristio je priliku da svim stanovnicima čestita nadolazeći Dan Zadarske županije, ali i Uskrs. 

Na elektronskoj sjednici je utvrđen kvorum, a nazočno je 38 vijećnika. Vijećnici sada glasaju prihvaćaju li Zapisnik 16. sjednice županijske skupštine koja je održana početkom ožujka. 

24. travanj 2024 06:30