StoryEditorOCM
RegionalPRVI U DALMACIJI

Petrina zabranio rad kafićima u Primoštenu: Daj Bože da je ovo nepotrebno i da me proglase budalom. Nabavio sam i maske i ‘astronautska‘ odijela 

Piše Diana Barbarić/Slobodna Dalmacija
14. ožujka 2020. - 21:20

Primošten je prvo mjesto u Dalmaciji u kojemu danas zbog zaštite od koronavirusa neće raditi kafići. Odluku je donio načelnik Stipe Petrina, a kako nam je kazao, važit će do daljnjega. On pretpostavlja nekih 15-ak dana dok se ludilo oko korone ne smiri. 

- Daj Bože da me zbog ovoga proglase budalom i da je sve ovo nepotrebni oprez, ali računam da nitko neće propasti ako ne radi 15 dana, a s druge strane možemo nekome spasiti život. Ljudi se moraju odgovorno ponašat. Evo, danas je zatvorio i naš hotel Zora u Primoštenu. Bilo im je 150 gostiju, danas su ispraznili zadnjih šest soba i zatvorili... Trebalo je doći 500 gostiju, sve je to otkazano - brifira nas Petrina.

Nada se ipak da će se epidemija zaustaviti i da će se sve te ekonomske štete brzo sanirati, najvažniji su ljudski životi.

Zato se, govori nam još, potrudio da Primoštenci imaju dovoljno zaštitnih maski, a ni na tome nije stao:

- Nabavili smo i deset onih "astronautskih" kompleta. To će nam služit, zlu ne trebalo, za naše ljude u Hitnoj pomoće i one koji budu morali raditi opskrbu u slučaju opće karantene - kazao nam je Petrina.

 

16. travanj 2024 17:29