StoryEditorOCM
RegionalNOVI KORAK

Načelnik općine bio na sastanku s državnim tajnikom Bilaverom: Do proljeća će biti gotova studija isplativosti ulaganja za most Pašman – kopno!

Piše Otok Pašman
24. rujna 2020. - 11:55

Napravili smo novi korak i priča o mostu Pašman – kopno ide dalje! Kratko je komentirao jučerašnji sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture s državnim tajnikom Josipom Bilaverom načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić, piše Otok Pašman

- Glavna tema sastanka bio je most Pašman – kopno, ali razgovarali smo i o gradnji državne ceste D110 od Barotula do Tkona te o mogućnostima financiranja luke Dobropoljana. Da bismo uopće ušli u proceduru projektiranja, potrebna nam je studija isplativosti ulaganja, koju izrađuje međunarodna tvrtka Ernst & Young i koja bi trebala biti dovršena do kraja travnja 2021. godine. Studija će pokazati koja je najbolja opcija povezivanja otoka i kopna te će to biti temelj za pokretanje ostale projektne dokumentacije. Osim toga, doznat ćemo i kakve su sve mogućnosti financiranja povezivanja otoka s kopnom iz EU fondova, pojašnjava načelnik Ćosić.

Što se tiče ceste D110 od Barotula do Tkona, ističe da je započet otkup parcela od privatnih vlasnika, do kraja ove godine raspisat će se javna nabava, a radovi će početi 2021. Gradit će se dva kružna toka, jedan za odvojak na budući most i drugi u mjestu Kraj gdje će biti odvojak za Južni Pašman. Za mjesto Pašman radi se novi širi ulaz.

Načelnik Ćosić napominje i da je u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine održan sastanak na temu UPU-u za luku Dobropoljana te o UPU-u proširenja mjesnog groblja Ždrelac, dok je u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja održan satanak na temu studije utjecaja na okoliš UPU Dobropoljana, piše Otok Pašman

16. travanj 2024 18:43