StoryEditorOCM
RegionalDEVASTACIJA PRIRODNE LJEPOTE ILI PRIPREME ZA SEZONU?

Bageri i automobili na prekrasnoj plaži - načelnik zahvalan "izvođaču radova!?

27. ožujka 2019. - 18:55

Predsjednik mjesnog odbora Seline Šime Bucić ilegalno radi iskop na plaži Pisak ispred svog kampa kojeg je dobio na korištenje od države. Ovo je samo vrh sante leda kubojskog ponašanja lokalnih vlasti u Selinama, dosta je samo vidjeti autima razrovanu plažu s čime se svi zgražaju, upozorava Josip Buljat pitajući se "kako može predsjednik Mjesnog odbora samovoljno ordinirati po plaži kao po svom privatnom vlasništvu".

-To je veličanstvena plaža, a on po njoj radi što hoće. Najgore od svega je što dopušta promet, pa tu prelijepu prirodnu plažu devastiraju automobili. To je jedinstven slučaj u Hrvatskoj da se od plaže pravi prometnica. Imam i ja u blizini apartmane, ali mi ne pada na pamet izaći i po plaži raditi što hoću, poručuje Buljat.

Zbog Bucićevih radova, Buljat je zvao i policiju i Lučku kapetaniju.

-Da, zvao sam policiju i Kapetaniju da ga dovedu u red. Bili su na terenu i utvrdili da bez dozvole radi nekakve iskope i obustavili su radove. Ali, oni su prekinuli, pa nastavili preko vikenda, sada sade tamarise da navodno odvoje plažu od "prometnice", pa se pitam može li i hoće li itko ovo zaustaviti, kaže Buljat.

Šime Bucić u neposrednoj blizini plaže ima koncesiju za kamp "Pisak", a o radovima na istoimenoj plaži tvrdi:

-Čistim i održavam tu plažu o svom trošku, ali ni ove godine nisam uradio ništa što nisam radio i prethodnih skoro 20 godina! Iz Male Paklenice voda nanese na plažu razni materijal kojega ja uklanjam i u tome imam podršku načelnika Krste Ramića, objašnjava Šime Bucić svoje radove.

Što se automobilskog prometa na plaži tiče Bucić tvrdi da se radi o dijelu plaže od tridesetak metara kojega mještani oduvijek koriste da bi – stigli do svojih polja!?

-Sramotni promet se odvija po prirodnoj plaži! Dugo je trebalo da ona nastane, ali malo da bi se plažu uništilo. Tko će odgovarati ako netko pogazi turiste koji leže na plaži ili ako nekoga pogodi kamen ispod guma, kao prošlog ljeta, pita se Josip Buljat ni sam ne vjerujući da se svemu ovome ne može stati na kraj.

 

NAČELNIK KRSTE RAMIĆ: Zahvalni smo mu – da to ne uradi on, morala bi Općina!

-More i voda iz Male Paklenice nanesu razni materijal i lišće na plažu i Bucić sada to čisti. On to radi redovno svake godine i Općina mu je na tome zahvalna kao što bismo bili zahvalni svakome tko čisti javnu površinu! To je posao kojega bi u pripremi turističke sezone trebali odraditi naši komunalci, ali Starigrad ima preko 30 kilometara obale i tko zna kada bi plaža "Pisak" došla na red, a Buciću vjerojatno ubrzo dolaze prvi gosti, pa je započeo s čišćenjem plaže. On samo kombinirkom "preraspodijeli" nanešeni pijesak i izravna plažu, izjavio nam je starigradski načelnik Krste Ramić.

18. travanj 2024 19:53