StoryEditorOCM
Moj ljubimacEMOTIVNA OBJAVA CRO COPA DIRNULA JE NJEGOVE FANOVE

'Savjetovali su nam i uspavljivanje, no moja ljubimica je živa i zdrava i slavi sedam mjeseci!'

Piše SN/SD
12. siječnja 2020. - 23:30

Objave Mirka Filipovića nerijetko su jako popularne, a posljednja je doslovno oduševila njegove fanove jer je iznimno emotivna, a kako i ne bi bila kad je posvećena jedna od njegovih ljubavi - kujici Kori.

Poznato je da Cro Cop pse tretira kao članove obitelji, a posebno je emotivno vezan uz Koru jer mu je, u jednom trenutku, bilo savjetovano čak i uspavljivanje. Nisu joj davali šanse za oporavak, no "otpisani" pas na kraju je potpuno zdrav.

Evo njegove kompletne objave...

"Kora! Moja ljubimica je upravo napunila 7 mjeseci, a prije 2 i pol mjeseca joj je ustanovljena displazija kukova. Veterinari su rekli da je gotova praktički. Da treba hitno raditi ugradnju umjetnih kukova, da je stanje jako loše. Čak je i opcija uspavljivanja bila sugerirana obzirom na cijenu operacije i kompliciranost rehabilitacije koju mora proći, a koja je zahtjevna i komplicirana, a i nema garancije da će operacija potpuno uspjeti uz neizvjestan rok trajnosti umjetnih kukova. Uz naravno 24-satni nadzor jer ne smije ni potrčati, a kamo li skočiti ili napraviti neki nekontrolirani pokret za vrijeme oporavka.

Prijatelj me uputio na veterinara u Sloveniji, dr. Milana Matkea, stručnjaka i specijalista svjetske klase upravo za ovakve slučajeve. Nakon što je pregledao snimku Korinih kukova, rekao je da će ju operirati i da nikakvi umjetni kukovi ne dolaze u obzir, da će samo ‘zarotirati njene tetive i ligamente’ ako sam se dobro izrazio. Uglavnom, Kora je operirana i od otpisanog psa ona je danas potpuno zdrava.

Danas smo išli u prvu šetnju. Hoda potpuno normalno i sada ju moramo postepeno navikavati na sve duže šetnje da postepeno ojača mišiće koji su atrofirali. Nakon 6 tjedana od operacije, Kora se u potpunosti oporavila. Rehabilitacija je bila teška, iako sam ja najmanje sudjelovao u njoj. Hvala mojoj supruzi Klaudiji koja je 6 tjedana spavala na podu dnevnog boravka uz Koru jer Kora sama nije smjela ostati ni sekunde dok sve ne zaraste. Da ne spominjem izlaske da obavi nuždu, jednom rukom se drži povodnik, a drugom ručnik koji je provučen ispod njenog trbuha da smanji opterećenje na zadnje noge kod hoda.

Uglavnom, Korica je danas zdrava, oporavljena i živa! A sve to mogu zahvaliti dr. Matkeu. Hvala Vam dr. Matke na svemu što ste učinili i zato što je Kora danas s nama, živa i zdrava."

 

18. travanj 2024 23:45