StoryEditorOCM
KolonaU KNEŽEVOJ PALAČI

Sutra je Međunarodni dan volontera, a danas su u Zadru proglašeni najbolji. Julian Vlado Zrnić dobitnik je "Volonterske ruke", evo svih dobitnika...

Piše Zadarski.hr
4. prosinca 2020. - 19:59

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, danas je održana dodjela godišnje županijske nagrade „Volonterska ruka“ najistaknutijim volonterim te organizatorima volontiranja koji ih uključuju u rad svojih organizacija. Dodjelom nagrade Volonterski centar Zadar želi odati priznanje svim pojedincima i organizacijama koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u lokalnoj zajednici i na taj način utjecali na njenu promjenu i dobrobit.

Manifestacija dodjele nagrada održala se u dvorištu Kneževe palače, ove godine u nešto skromnijem obliku. Zbog trenutnih epidemioloških mjera koje propisuju ograničen broj sudionika javnih okupljanja, nije bilo moguće da proslavi prisustvuju partneri, suradnici i drugi volonteri Volonterskog centra kao što je to bio običaj prethodnih godina, tako da su sudjelovali samo zaposlenici Volonterskog centra Zadar, predstavnici lokalne samouprave te nominirani volonteri i organizatori volontiranja.

Kao i svake godine dosad, nagradu su osmislili i volonterski izradili učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar sa svojom profesoricom Leom Ljubom Kocijan. Odluku o dobitnicima nagrade donijelo je  Partnersko vijeće pri Volonterskom centru Zadar, sastavljeno od članova iz javnog sektora i organizacija civilnog društva. Nagrade je uručio pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije Bernard Maruna. 

Dobitnik ovogodišnje nagrade „Volonterska ruka“ za najistaknutijeg volontera je Julian Vlado Zrnić. Nagradu je Julian zaslužio za dugogodišnje volontiranje i humanitarno djelovanje: još kao srednjoškolac počeo je  redovito volontirati u Socijalnoj samoposluzi Sv. Frane, a zajedno s prijateljima iz škole organizirao je humanitarne nogometne utakmice za pomoć potrebitim obiteljima. Ove se godine posebno istaknuo u nesebičnom volonterskom angažmanu pomoći slijepim osobama u svakodnevnim poslovima u organizaciji Udruge slijepih Zadarske županije te projektu „72 sata bez kompromisa“, u kojem sudjeluje 5. godinu zaredom.

Ostale nominirane volonterke i dobitnice zahvalnica Volonterskog centra su:

Petra Baković za aktivan volonterski rad u Udruzi „Ahimsa“, a posebno za dugogodišnji doprinos u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar

Matea Biloglav za dugogodišnji volonterski doprinos radu s mladima u Udruzi CINAZ

Anđela Šindija za volonterski rad s mladima u Udruzi CINAZ

Petra Šarić za volonterski rad s mladima u Udruzi CINAZ.

Dobitnik ovogodišnje nagrade „Volonterska ruka“ za najistaknutijeg organizatora volontiranja je Udruga „Manufaktura ideja“ za INICIJATIVU #ostanidoma i #pišidnevnik tijekom pandemije Covida-19.

Drugi nominirani organizator volontiranja i dobitnik zahvalnice Volonterskog centra je Organizacijski odbor projekta „72 sata bez kompromisa“ za Zadarsku nadbiskupiju za izuzetno aktivan, nesebičan i svestran doprinos u organizaciji i provođenju mnogobrojnih volonterskih aktivnosti, animaciju volontera i jačanje solidarnosti u lokalnoj zajednici.

20. travanj 2024 09:23