StoryEditorOCM
KalelargaAPEL IZ AMBULANTE

Zadarski liječnik dr. Ivo Žuvela: Tek prije dva dana smo moja medicinska sestra i ja dobili po dvije platnene maske koje ni po čemu nisu adekvatne

Piše P.O.
29. ožujka 2020. - 10:24

Zadarski ginekolog dr. Ivo Žuvela izjavio je za lokalnu Diadora.tv kako se pacijenti uglavnom pridržavaju propisanih mjera i uputa, ali je skrenuo pažnju na alarmantno stanje sa zaštitom zdravstvenih djelatnika.

-Tek prije dva dana smo moja medicinska sestra i ja dobili po dvije zaštitne maske i to šivane, platnene, koje ni po čemu za nas nisu adekvatne. Smatram da bi se Stožer malo bolje trebao pobrinuti za svoje zdravstvene djelatnike. Čak i nije toliko bitno da se netko od nas zarazi koronavirusom, bitno je to što smo u kontaktu s velikim brojem pacijenata. Kada se zarazi zdravstveni djeltanik nije to samo jedan čovjek manje u zdravstvenom sustavu, već je u opasnosti veliki broj pacijenata s kojima smo u kontaktu, izjavio je dr. Žuvela apelirajući na nacionalni i županijski Stožer za civilnu zaštitu da se malo više pobrinu za zaštitna sredstva ne samo za zdravstvene djelatnike, nego i za blagajnice, policajce i sve profesije čiji pripadnici kontaktiraju s velikim brojem ljudi.

19. travanj 2024 05:57