StoryEditorOCM
KalelargaKORONI UNATOČ

Zadarska županija bilježi rekordan broj zaposlenih. Imamo 55.597 prijavljenih radnika, što je za 999 više nego na isti dan prošle godine

Piše Zadarski.hr
21. travnja 2021. - 13:12

Zadarska županija, unatoč korona krizi, i na koncu trećeg mjeseca ove godine bilježi rekordan broj zaposlenih. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, posljednjeg dana ožujka u Zadarskoj županiji bilo je 55.597 zaposlenih, što je za 999 više nego na isti dan prošle godine.

Broj zaposlenih u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno je porastao. Primjerice, samo u posljednje četiri godine taj se broj povećao za 5866 osoba. Krajem ožujka 2017. godine na području županije radilo je 49.731 stanovnika, a krajem ožujka tekuće godine imamo 55.597 zaposlenih osoba, što je povećanje od 11,8 posto. U odnosu na 2014. godinu broj zaposlenih veći je za gotovo deset tisuća, što je zavidan rast od 20,3 posto.

Podaci HZZ-a o broju zaposlenih bolji su od očekivanja, pogotovo nakon značajnog smanjenja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Pad je u najvećoj mjeri zaustavljen jer zbog mjera Vlade RH poslodavci zadržavaju zaposlenike, pokazuje analiza Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

- Situacija je bolja od očekivanja i možemo biti zadovoljni brojkama jer je, unatoč problemu s koronavirusom, broj zaposlenih porastao za gotovo tisuću. Mjere za očuvanje zaposlenih koje je poduzela hrvatska Vlada dale su vidljiv rezultat, uz potpore poduzetnicima i obrtnicima koje smo donijeli mi na razini Županije te naši gradovi i općine- ističe zadarski župan Božidar Longin dodavši da je među poduzetnicima i obrtnicima posebno dobro prihvaćena mjera Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita kroz financijski instrument „COVID-19 – zajam za obrtna sredstva“ u Zadarskoj županiji, koji je omogućio mnogim malim poduzetnicima da održe likvidnost uz snižene kamatne stope.

25. travanj 2024 01:18