StoryEditorOCM
KalelargaKAZNENO ODGOVORAN

Vlasnik ilegalnog doma za starije ‘Dalmatino‘ u Biogradu prijavljen zbog širenja korone: virus je u dom u ušao preko zaposlenika koji nisu cijepljeni!

Piše B.S.
15. listopada 2021. - 11:53

Zadarska policija istražuje vlasnika 'Dalmatina', privatnog Doma za starije osobe u Biogradu, 36-godišnjeg Mišela Tepšu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Sumnja se da je Tepša u svom ilegalnom objektu u srpnju doveo do širenja zarazne bolesti među korisnicima, zbog čega je desetero korisnika oboljelo, a jedan je bio hospitaliziran. Virus je u dom u ušao preko zaposlenika koji nisu cijepljeni, a vlasnik nije primjenjivao važeće upute Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije covida-19.

- Sumnja se da je osumnjičenik u svom objektu na području Zadarske županije pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, te nije primjenjivao važeće upute Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije COVID-19, a kojim protupravnim pristupom i ponašanjem je u srpnju ove godine doveo do širenja zarazne bolesti među korisnicima, uslijed čega je deset korisnika oboljelo - rekli su u zadarskoj policiji.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Vlasnik doma u Biogradu u središte javnosti dospio je u veljači prošle godine kada ga je umirovljenički bračni par iz Zagreba javno optužio kako im je oteo stan u centru Zagreba. Vesna (90) i Vlado (97) Mioković tada su ispričali kako ih je vlasnik 'Dalmatina' gdje su bili štićenici odveo kod javnog bilježnika i prepisao stan na sebe.

20. travanj 2024 13:15