StoryEditorOCM
KalelargaODLUKOM TRGOVAČKOG SUDA

Stečaj nad Vox centrom zaključen u jedan dan jer tvrtka nema imovine

Piše B.S.
10. siječnja 2017. - 19:50
ZGRADA.JPG

Zbog duga od 2.5 milijuna kuna u razdoblju od skoro tri godine, Trgovački sud u Zadru, po sucu Ardeni Bajlo, otvorio je i isti dan zaključio stečajni postupak nad Vox centrom d.o.o., Zadar, na čijoj je nedovršenoj zgradi u Ulici Andrije Hebranga na Voštarnici upisana hipoteka Hypo banke i dug prema Ministarstvu financija.

Rješenjem zadarskog Trgovačkog suda od 14. srpnja 2016. godine, imenovan je privremeni stečajni upravitelj prema čijem je izvješću proizišlo da Vox centar nema imovine kojom bi se mogli pokriti troškovi postupka i djelomično namiriti vjerovnici.

Vox centar je osnovan prije šest godina kao poslovno sjedište svih medija koji su tada bili u vlasništvu Rena Sinovčića.

U srpnju 2013. godine osnivačem postaje Dalibor Zebić, koji je kao osumnjičenik u "aferi Ribar" od Županijskog suda u Zagrebu dobio privremenu sudsku mjere zabrane opterećivanja te imovine. Od ožujka 2015. godine Sinovčić je prestao biti ovlaštena osoba trtke VOX Centar, a to je postala Ivana Baždarić, nekadašnja glavna urednica televizije VOX.

16. travanj 2024 11:42