StoryEditorOCM
KalelargaOBAVIJEST ZA GRAĐANE

Pazite, zbog međunarodne vojne vježbe „Immediate Response 21“ u narednim se danima očekuje pojačan promet od Zemunika do Slunja!

Piše morh
5. svibnja 2021. - 16:15

U sklopu priprema za međunarodnu vojnu vježbu „Immediate Response 21“ od srijede, 5. svibnja 2021. te u narednim danima, očekuje se pojačan cestovni promet na relacija od Zemunika, autocestom A1 do Gornje Ploče, te dalje državnom cestom D1 preko Ličkog Petrovog Sela do Slunja, izvjestili su iz MORH-a.

"Radi se o premještaju vojne opreme iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku do vojnog poligona “Eugen Kvaternik” u Slunju, za potrebe vojne vježbe „Immediate Response 21“, koja će se provesti na vojnom poligonu u Slunju od 17. svibnja do 2. lipnja 2021. godine. Zahvaljujemo građanima na razumijevanju" ističu iz Ministarstva obrane.

Međunarodna vojna vježba “Immediate Response 21” provodit će se u sklopu vježbi “Southern Exercise Portfolio” pod zapovjedništvom američkog Zapovjedništva za Europu (EUCOM) i dio je vježbe “DEFENDER-Europe 21” (DE21) koju Zapovjedništvo američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku (USAREUR-AF) provodi na području Europe od travnja do početka lipnja 2021.

Pored Republike Hrvatske, vježba se provodi i na teritoriju Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

“Immediate Response 21” ujedno je i jedna je od vojnih vježbi u okviru “Hrvatskog bedema 1991.- 2021.”, niza aktivnosti i vježbi koje se provode povodom obilježavanja 30. obljetnice Hrvatske vojske.

18. travanj 2024 10:44