StoryEditorOCM
KalelargaŠIRI SE VAN GRANICA:

Paljenje lutke istospolnog para s djetetom izazvalo brojne reakcije na najpoznatijem LGBT portalu: "Križam Hrvatsku s liste putovanja!"

Piše MG/Zadarski.hr
24. veljače 2020. - 15:57

Paljenje lutke istospolnog para s djetetom na karnevalu održanom u nedjelju u Imotskom izazvalo je brojne reakcije u Hrvatskoj, ali i šire.

Tako je poznati britanski LGBTQ portal Attitutde prenio vijest o paljenju istospolnog para s djetetom predstavljenog u liku SDP-ova zastupnika Nenada Stazića s petokrakom na čelu. Opisali su kako rulja, među kojima su i djeca, klikće i pleše dok velika lutka gay para gori nasred trga. u tekstu također podsjećaju kako je Hrvatska još 2013. godine referendumom odlučila da je brak životna zajednica žene i muškarca. 

Njihovu stranicu na Facebooku prati 109.176 ljudi, što zaista nije mala stvar jer osim mnogobrojnih komentara osude i zgražanja nad ovim činom, velik dio pratitelja savjetuje da se izbjegne Hrvatska na listi budućih putovanja. 

"Još jedna zemlja koju moramo izbjegavati!?"

"Ne želim više ići u Hrvatsku..."

"Križam Hrvatsku s liste putovanja..." 

"Ok, sad me malo hvata strah za naš godišnji odmor."

Samo su neki od komentara šokiranih pratitelja Facebook stranice poznatog portala koji je uz tekst o ovom sramotnom događaju, prenio i komentar novog predsjednika Zorana Milanovića koji je osudio spaljivanje lutke. 

"Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti. Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija. Tražim njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, pogotovo što su događaj gledala brojna djeca i tako svjedočila širenju mržnje i poticanju nasilja." - stoji u Milanovićevoj objavi

Na kraju je nekoliko ljudi komentiralo da im bar ova izjava s vrha ulijeva malo nade.

20. travanj 2024 00:35