StoryEditorOCM
KalelargaSILBA-OLIB-PREMUDA

Otočani dobili novu izvanrednu brzobrodsku liniju koja će prometovati četiri puta tjedno

Piše Zadarski.hr
24. ožujka 2020. - 19:28

Nezadovoljstvo otočana, odnosno predsjednika MO Silbe, Oliba i Premude koji se žale da su u ovakvoj situaciji, iako administrativni dio grada, ostavljeni u potpunoj izolaciji, bez ikakve skrbi i brige, bez zaštitnih sredstava, da nemaju brodske veze i da se snalaze kako mogu i umiju, te da ih nitko gradske uprave nije zvao niti odgovorio na njihove upite, urodilo je plodom te je danas tijekom dana stigla odluka o uvođenju izvanredne brzobrodske linije za te najudaljenije zadarske otoke.

- Odlukom o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prijevozu koju je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio 21. ožujka izostavljene su linije prema zadarskim otocima Silbi, Olibu i Premudi. Grad Zadar kontaktirao je Agenciju za obalni linijski promet 21. ožujka, čim je ukinuta redovna linija, te upozorio na potrebu za uspostavom veze sa zadarskim otocima zbog nesmetane opskrbe - stoji u objavi Grada Zadra.

 - Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o uvođenju izvanredne brzobrodske linije Olib-Silba-Premuda-Zadar (s ticanjem na Istu) koja će prometovati 4 puta tjedno dok su na snazi mjere ograničavanja javnog prijevoza u obalnom linijskom prometu - zaključili su u priopćenju.

U Odluci Stožera navodi se kako se izvanredna brzobrodska linija uvodi kako bi se osigurala opskrba otoka i prijevoz prema otocima. Liniju će održavati zadarski brodar Miatours.

 

 

23. travanj 2024 08:59