StoryEditorOCM
KalelargaVJEČNI PROBLEM

Ogorčena čitateljica: "Čemu služi povlašteno parking mjesto za stanare ako nam tamo svakodnevno parkiraju strani turisti?!"

Piše MGM
20. srpnja 2021. - 14:01

Javili su nam se danas ljutiti stanari jedne zgrade na Poluotoku koji tvrde kako već tri dana za redom, nekoliko automobila stranih registracija, stoji parkirano na povlaštenim parkirnim mjesta za stanare koji imaju prebivalište na području Grada Zadra.

- Osim što smo uz zahtjev s nizom osobnih podataka i informacija o vozilu, bili smo dužni priložiti izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da naš stambeni prostor nije registriran za pružanje ugostiteljskih usluga, zatim preslik osobne iskaznice i prometne dozvole, te privolu ovjerenu kod javnog bilježnika kojom se daje pravo Obalama i lučicama da provjere istitost osobnih podataka kod nadležnih tijela državne uprave - nabraja jedna gospođa. Druga pak, koja ima dućan na Polutotoku smije stati tek jedan sad da iskrca sve što treba, ukoliko ostane duže, kazne joj se odmah pišu. 

- Mislim da ovo stvarno nije fer. Tko je ovdje lud!?  - komentriala je.

Mi smo već pisali o tome kako su se i sami stanari bunili da je procedura komplicirana i skupa te da to "šovlašteno mjesto" ništa ne znači u praksi: 

- Povlaštena karta bi značila da imamo povlašteno mjesto za parkiranje na Poluotoku, ali nemamo. Što znači uopće povlašteno? To je samo cijena parkiranja, a u sezoni možete se pozdraviti da ćete naći ijedno slobodno mjesto. Razumijem da se pokušava uvesti red u parkiranje jer svatko dolazi s mjesečnim kartama pa i iznajmljivači apartmana koji ne žive na Poluotoku, ali ovim se nama koji živimo tu neće puno pomoći – kazala nam je jedna Zadranka koja na Poluotoku stanuje već četiri desetljeća.

Zašto se toleriraju strane tablice na povlaštenim mjestima - pitanje je za nadležne institucije. 

19. travanj 2024 19:15