StoryEditorOCM
KalelargaODGOVOR ŽIP-A

Nižić-Peroš: Nije kršenje zakona, ali nije primjereno prikupljanje potpisa unutar komunalnog poduzeća u vlasništvu jedinice lokalne samouprave!

Piše IN
21. travnja 2021. - 17:52

Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Erol Gaši na svom je FB profilu objavio odgovor Jadranke Nižić-Peroš, zamjenice predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva Zadarske županije, na prigovor SDP-a da HDZ organizira prikupljanje potpisa za kandidaturu Branka Dukića u gradskim tvrtkama te da su na tome angažirani djelatnici gradskog poduzeća.

"Poštovani, u vezi vašeg prigovora oko prikupljanja potpisa za kandidature od 20. travnja 2021. godine odgovaramo da čl. 10. Zakona o lokalnim izborima nije propisano na kojem mjestu se potpisi birača prikupljaju na propisanom obracsu, ali smatramo da nije primjereno da se eventualno prikupljaju unutar komunalnog poduzeća u vlasništvu jedinice lokalne samouprave".

Podsjetimo, aferu oko prikupljanja potpisa u gradskom Vodovodu pokrnula je objava tajno snimljenog video člana Foruma mladih SDP prošlog ponedjeljka, na kojem se vidi da su neki djelatnici Vodovoda prikupljali potpise za Dukića na radnom mjestu.

image
Erol Gaši
Jure Miskovic/Cropix
24. travanj 2024 16:34