StoryEditorOCM
KalelargaBOJE ZADRA

Niknula još jedna bijelo-plava zebra: "Radimo ovo u cilju zaštite najranjivije skupine sudionika u prometu - pješaka!"

Piše Zadarski.hr
24. studenog 2020. - 12:15

Bijelo-plava boja oduvijek je bila boja Zadra (i Tornada) tako da nije čudno da je pročelnik za komunalne djelatnosti Grada zadra potegnuo upravo za tim bojama da obilježi pojedine pješačke prijelaze u gradu.

Bit će to nova praksa jasnog označavanja pješačkih prijelaza zbog bolje zaštite pješaka, pojasnio je pročelnik Robertino Dujela. Po njegovom nalogu bojenje su obavili u Cestama Zadarske županije, koncesionaru za održavanje gradskih ulica koji su trebali nabaviti plavu boju. 

Pješački prijelazi u plavom postaju obilježje Zadra. Plave zebre obojane su u Ulici Andrije Hebranga, Domovinskog rata i Ulice Put Bokanjca, boja će se širiti i po drugim pješačkim prijelazima. U Zagrebu su zebre, primjerice, crvene.

- Plavom podlogom obilježenog pjeskaškog prijelaza želimo dodatno istaknuti horizontalnu signalizaciju na lokacijama na kojima uočimo da je to potrebno, prvenstveno u cilju zaštite najranjivije skupine sudionika u prometu, odnosno pješaka, djece - naglasio je Dujela dodavši kako će pješački prijelaz na Bilom brigu nastojati iz istog razloga istaknuti postavljanjem i dodatnog stupa javne rasvjete.

18. travanj 2024 13:18