StoryEditorOCM
KalelargaNOVA OGRANIČENJA

Na zadarskom području ostale dvije brodske linije, ne može se više ni na Vir!

Piše Zadarski.hr
21. ožujka 2020. - 14:19

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, u subotu je donio odluku o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu. Obzirom na mogućnost prijenosa bolesti COVID-19, ograničen je javni prijevoz putníka, tereta i vozila prema otocima i poluotoku Peljeścu u Republici Hrvatske.

Zabranjuje se i održavanje svih redovnih brzobrodskih linija u obalnom linijskom pomorskom prometu za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 na području Republike Hrvatske, izuzev u slučaju hitnih intervencija uz odobrenje Stožera civilne zaśtite Republike Hrvatske.

Zabranjuje se održavanje svìh brodskih linija osim sljedećih državnih brodskih linija:

310 Mali Lošinj - (Unije) - Srakane Vele - Susak) i obratno

311 Ilovik - Mrtvaška i obratno

405 Rava — (Mala Rava — Veli Iž — Mali lž) — Zadar i obratno 415 Vrgada - Pakośtane — (Biograd) i obratno

501 Krapanj — Brodarica

505 (Vodice - Prvić Šepurine - Prvić Luka — Zlarin) — Šibenik i obratno 612 Komiža — Biševo i obratno

807 Sudurad — Lopud — Koločep — Dubrovnik

Na državnim trajektnim linijama te na državnim brodskim linijama kako su navedene u točki II. ove Odluke zabranjuje se sav putnički i teretni prijevoz prema otocima osim za sljedeće kategorije: hrvatske i strane državljane s prebivalištem, odnosno trajnim boravištem na otocima ili na poluotoku Pelješcu; vozila fizičkih osoba iz točke 1. ovoga stavka te vozila korisnika leasinga s prebivalištem na otoku koja su registrirana u nadležnom upravnom tijelu u Republici Hrvatskoj; djelatnike javnih zdravstvenih službi i djelatnike drugih javnih službi (policija, vatrogasci, oružane snage, lučka kapetanija, pošta, komunalne djelatnosti) i njihova službena vozila; djelatnike opskrbe trgovina Koje su izuzete od primjene Odluke S/oźera civilne zaštite Republike Hrvatske donesene 19. oźujka 2020. godine ( K/asa:8f0- 06/20-01/7, Urbroj: 511-01-300-20-1), o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslużnih djelatnosti i održavanja sportskih i kultumih dogadanja te zabranø održavanja svih javnih dogadaja, te njihova službena vozila pri obavljanju redovitih prijevoza na otok te dostavne službe i njihova vozila; djelatnike pravnih osoba koje obavljaju nužne interventne popravke na otoku njihova slu2bena vozila pri obavljanju intervencija;

Županijski stožeri civilne zaštite dużni su osigurati provedbu i nadzor provodenja mjera iz ove Odluke.

Od 13. 30 sati na otok Vir također više ne mogu ući građani koji tamo nemaju prebivalište. Djelatnici PU zadarske blokirali su Virski most u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o blokadi jadranskih otoka. Civilna zaštita Općine Vir bit će na terenu po svim virskim naseljima.

18. travanj 2024 11:49