StoryEditorOCM
KalelargaEPILOG URNEBESNOG OBRAČUNA PRILIKOM REKLAMNOG SNIMANJA NA VRANI

Instruktor letenja, fotograf i fitness instruktorica potukli se oko digitalnog fotoaparata: fotograf je instruktoricu uhvatio i bacio na pod te je tukao rukama po cijelom tijelu i vukao torbu s fotoaparatom...

Piše B.S.
27. travnja 2019. - 14:45
1_vransko

Četiri godine od incidenta nedaleko od autocampa „Crkvine“ u Pakoštanima gdje su se potukli nakon reklamnog snimanja za turističku agenciju, Općinski sud u Zadru oslobodio je optužbi za narušavanje javnog reda i mira instruktora letenja (50) s otoka Visa, fitness instruktoricu (41) s otoka Ugljana i fotografa (40) iz Zagreba.

Sukob je izbio 9. svibnja 2015. oko 15,30 sati nedaleko od autocampa „Crkvine“ gdje se trojac najprije verbalno, onda i fizički sukobio zbog digitalnog fotoaparata s kojim je fotograf odlučio otići.
Instruktor letenja mu to nije dozvoljavao ukoliko mu ne da snimljene slike nakon čega je fitness instruktorica uzela njegovu torbu s fotoaparatom.

Vlasnik aparata je tada počeo povlačiti, okretati joj ruke,a iako ih je Višanin razdvojio, instruktorica je s torbom i fotoaparatom krenula prema Pakoštanima. Fotograf je krenuo za njom nakon čega ju je uhvatio i bacio na pod te je tukao rukama po cijelom tijelu i vukao torbu s fotoaparatom.
Do njih je tada došao instruktor letenja koji je fotografa dlanom udario u glavu, te mu uz to napravio i zahvat na vratu čime ih razdvojio.

Zadarski sud je, međutim, nakon postupka aktere sukoba oslobodio optužbi jer nije utvrđeno da se incident odigrao na javnom mjestu. Utvrđeno je da je do "rasprave" došlo na poljoprivrednoj parceli u blizini Vranskog jezera i autokampa preko 200 metara od ceste, odnosno dakle da se sukob nije dogodio na javnom mjestu jer tu "dolazi samo ograničeni broj ljudi vezano za posjed".
Osim toga utvrđeno je i da su obrane okrivljenika različite, te da nije bilo neposrednih očevidaca koji bi posvjedočili o događaju.

- Kako u postupku nije nedvojbeno utvrđeno da su se okrivljenici ponašali na način kako im se to stavlja na teret i to na javnom mjestu sud ih je oslobodio od optužbe na temelju uvodno naznačene zakonske odredbe. Troškovi prekršajnog postupka padaju na teret proračunskih sredstava suda jer su okrivljenice oslobođene od optužbe.- navodi se u presudi sutkinje Magde Troskot.

19. travanj 2024 08:55