StoryEditorOCM
KalelargaBRZA REAKCIJA

Falkensteiner ponudio besplatne testove na koronu svim gostima iz Austrije koji svoj odmor provode u hotelima na zadarskom području

Piše Mišel Kalajžić
19. kolovoza 2020. - 21:46

Grupacija Falkensteiner ponudila je besplatne testove na koronavirus svim gostima iz Austrije koji svoj odmor provode u jednom od svojih hotela i odmarališta na zadarskom području.

Kako navode iz te hotelske kuće, zbog upozorenja o rizičnosti putovanja u Hrvatsku koje je Austrija izdala 17. kolovoza, hotelska grupacija Falkensteiner Hotels & Residences uvela je besplatne PCR testove za sve austrijske goste koji su rezervirali najmanje tri noćenja u Falkensteiner hotelima i kampu u Hrvatskoj.

- Brzo smo reagirali, pa već od 17. kolovoza našim gostima nudimo mogućnost besplatnog PCR testa koji je potreban za prelazak austrijske granice i koji se provodi izravno u hotelu. Za one goste koji bi se radije testirali kod kuće nudimo popust u iznosu od 50 eura po odrasloj osobi ili djetetu od šest godina starosti. Odluka o tome želi li se gost besplatno testirati, ovisi naravno o svakom pojedinom gostu. Važno je reći kako naši hoteli u Hrvatskoj ostaju otvoreni. Temeljito provodimo mjere pod nazivom „Sigurni hoteli“ u svim hotelima, za koje imamo vrlo pozitivne povratne informacije. To nam omogućuje da svojim gostima pružimo bezbrižan i opuštajući odmor unatoč sigurnosnim mjerama opreza - izjavio je Christoph Crepaz, direktor prodaje u grupaciji Falkensteiner.

Postupak je, navode, isti u svim hotelima i odmaralištima: gost kontaktira recepcijsko osoblje kako bi dogovorio termin za naredni dan. Najdulje 24 sata nakon PCR testa, gost hotela dobiva rezultat koji vrijedi 72 sata i mora biti predočen na granici prilikom ulaska u Austriju. Ako se gost razboli, na raspolaganju mu je posebno obučen tim koji će se pobrinuti za sve daljnje korake i pružiti mu najbolju moguću njegu.

Prema informacijama Hrvatske udruge turizma, i druge vodeće turističke kompanije organizirale su mogućnost testiranja svojih gostiju u turističkim destinacijama diljem jadranske obale: kompanija Maistra omogućuje besplatno PCR testiranje za boravke u objektima do 15. rujna i to za rezervacije od 1000 eura do dvije osobe, za rezervacije od 1500 eura do tri osobe, a za rezervacije od 2000 eura do 4 osobe, svi otvoreni objekti Valamar Riviere nude austrijskim gostima besplatno PCR testiranje ako je trošak testiranja manji od 50 posto ukupnog računa boravka, Arena Hospitality Group kompanija preuzima trošak PCR testiranja za goste koji dolaze iz Austrije i to u potpunosti ili djelomično, ovisno o ukupnom trajanju boravka, kompanija Jadranka sufinancira trošak testiranja u svojim kampovima s iznosom ovisnim o ukupnom računu boravka, baš kao i kompanija Amines Hotels & Campsites.

18. travanj 2024 16:23