StoryEditorOCM
KalelargaI TO SE DOGODILO

Evo zbog čega je Vladimir Kovačević podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu i "odriješio" ruke županu Longinu

Piše P.O.
19. listopada 2021. - 13:25

Direktor županijske Agencije za ruralni razvoj Vladimir Kovačević podnio je ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu. Kovačević je o svojoj odluci obavijestio članove Upravnog vijeća i zadarskog župana Božidara Longina.

-Okolnosti su u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije došle do točke na kojoj župan Božidar Longin mora imati slobodne ruke i definirati jednu drugačiju situaciju, a ja ni u kom slučaju u tome ne želim biti prepreka. Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu zna da u ustanovi ima nezakonitog ponašanja, svjesni smo da Poslovnik i Statut nisu usklađeni sa zakonom, ali su naši napori da se takva ponašanja isprave nailazili na opstrukcije. S obzirom da je Upravno vijeće odgovorno za zakonitost rada ustanove i da je Upravno vijeće to koje bi trebalo voditi Zavod, podnio sam ostavku na tu dužnost, jer ne želim, vjerujem ni ostali članovi Upravnog vijeća, preuzimati odgovornost za stanje u Zavodu u situaciji u kojoj se naše odluke ne poštuju i u kojoj Upravno vijeće praktično nema nikakvih ovlasti. To je nekakva anarhična pat pozicija koju treba okončati, kaže Kovačević.

-Podnošenjem ostavke još jednom pokušavam ukazati na potrebu promjene stanja u Zavodu koji je itekako važna ustanova za Zadarsku županiju i njene građane. Korektno je da u sređivanju stanja u Zavodu za hitnu medicinu župan ima odriješene ruke, zaključuje Vladimir Kovačević.

20. travanj 2024 15:26