StoryEditorOCM
KalelargaVELIKA PROMJENA

Burni vikend na pomolu: Najavljeno veliko nevrijeme, pljuskovi, bujične poplave, čak i snijeg

Piše Jutarnji.hr
24. rujna 2020. - 10:50

Duž obale i jutros ima kiše, čak i grmljavine na otvorenom moru južnog Jadrana, a nestabilnosti će biti i u nastavku dana, navodi se u prognozi meteorologinje N1 Tee Blažević, a prenosi Jutarnji.hr.

Prema kraju dana jugo će jačati i najaviti novo pogoršanje sa zapada, koje će u petak zahvatiti cijelu zemlju.

Lokalno će biti obilnije oborine duž Jadrana, gdje se treba pripremiti na nove bujične poplave, a dosta kiše i pljuskova bit će potkraj petka na sjeveroistoku Hrvatske. Izražena će biti grmljavinska aktivnost, lokalno je moguće izraženije nevrijeme, uz tuču.

U petak navečer doći će do izraženijeg hladnog prodora sa zapada, pa će u Zagrebu u subotu biti svega 14 stupnjeva, u gorju i manje.

Zahladnjenje bi u nastavku vikenda moglo rezultirati i kojom pahuljom snijega na vrhovima najviših planina, i bio bi to prvi ovosezonski snijeg.

Ipak, uglavnom će padati kiša, ponegdje i rekordne količine u danima vikenda, osobito duž Jadrana.

Kiša stvorila probleme 

Golema količina kiše koja je pala na riječkom području stvorila je dosta problem, javlja HRT. Osim onih na koje su se vozači, nažalost, naviknuli poput izbijenih šahtova na cestama, voda je ušla i u nekoliko stambenih objekata.

Poplavljen je i prostor Export Drva na Delti, u kojem se održavaju izložbe. Pune ruke posla za vatrogasce koji su iz bujice u tunelu - iz automobila uspjeli izvući vozačicu.

Šteta i na osnovnoj školi u Kostreni.

- Mi smo škola i stalno učimo, pa evo, od danas se učimo nositi s poplavama. Voda je prodrla, naravno, dovodi su takvi kakvi jesu i uslijed velike količine oborina voda je prodrla u hol škole. Trenutno saniramo štetu, otvorili smo sve šahte, do ujutro bit ćemo spremni za novi radni dan, nadamo se, kazala je za ravnateljica škole  Adriana Glavan.

Dalmatinski portal javlja da su se zbog kiše u Kaštelima stvorile velike gužve po cesti.

Osim što je gužva na brzoj cesti, na nekim mjestima je teško voziti zbog lokvi koje su se stvorile. 

19. travanj 2024 22:23