StoryEditorOCM
KalelargaFOTO-VIJEST

Buduće gradilište uz Put Murvice postao improvizirano parkiralište kampera za vrijeme ljetnih gužvi

Piše M.K.
30. kolovoza 2021. - 17:08

Prostor uz Ulicu Put Murvice, gdje od nekadašnje proizvodno-industrijske zone više nisu ostali niti tragovi, dobio je novu "namjenu", barem improviziranu do planirane izgradnje poslovno-stambenog kompleksa.

Zbog velikih gužvi u gradu tamo su se odnedavno počeli parkirati kamperi, pa je prostor tako dobio nenadanu parkirališnu namjenu. Valjda neće postati i improvizirani autokamp?

Na prostoru uz Murvičku ulicu u skoroj će budućnosti tamo niknuti trgovački objekt s prostranim parkiralištem, a sve je izvjesnija i gradnja stambenog bloka s pripadajućim podzemnim garažima, javnim sadržajima i parkom, sve to prema odredbama Detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog naselja. Jedine postojeće građevine koje se zadržavaju, uklapaju se svojim sadržajem u namjene predviđene prostornim planom više razine za predmetni obuhvat. To su poslovna zgrada bivše Vinilplastike uz Murvičku ulicu i poslovna zgrada NEC-a uz Ulicu VII. domobranske pukovnije.

Trgovački centar bit će izgrađen točno prekoputa stambene zgrade na mjestu bivše Mljekare, dok će se uz križanje Murvičke i Ulice VII domobranske pukovnije formirati veliko parkiralište. Ispod trgovačkog centra izgradit će se manji park i dječje igralište, a prema nekadašnjoj Tvornici kruha gdje se sada nalazi tzv. Predovanova zgrada, gradit će se stambeni kompleks s podzemnim garažama.

20. travanj 2024 00:01