StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: KAKAV CIRKUS

Audi, Maserati, Roto pića... zauzeli i zebru i nogostup i dio kolnika - čovjek u kolicima nije imao kud proći već - cestom, ususret vozilima!

Piše Mišel Kalajžić
24. rujna 2020. - 16:05

Nastavlja se prometni cirkus u Ulici Ruđera Boškovića na Poluotoku, u blizini zone kafića najpoznatijoj po lokalu Arkada. Zapravo prometni cirkus tamo nikad nije niti riješen iako je bilo obećanja i pokušaja iz gradske uprave da se uvede koliko-toliko smisleni red.

Prikazana fotografija najbolje prikazuje bizarnost svakodnevnih situacija u toj ulici: u pomanjanju parkirnog prostora vlasnici automobila parkiraju se na zebri i mjestima za opskrbu, isti ti opskrbljivači parkiraju svoje kamione na kolniku i nogostupu tjerajući pješake na ulicu, a točka na i je čovjek u invalidskim kolicima koji nema kud proći već - kolnikom, ususret jurećim automobilima.

Gube zapravo svi, a najugroženija su školska djeca koja bi tim putem trebala ići u školu (kako?) i invalidi koji nemaju niti fizičku mogućnost kretati se zauzetim nogostupima koji su ionako većim dijelom pretvoreni u - štekate.

Audi parkiran na nogostupu dobio je kaznu zataknutu na vjetrobran, u sličnim situacijama po gradu davno bi ga odveo pauk. A Maserati? Njega nije nitko ni pipnuo...

Uglavnom, gradska uprava - opet pala na vozačkom!

20. travanj 2024 08:41