StoryEditorOCM
Fotoreport‘JEDAN PO JEDAN‘

Stanice kontroliraju dokumente: u proteklih 15 dana nijedan vozač u Zadru nije napustio izolaciju da bi odvezao automobil na tehnički pregled!

Piše Predrag Opačić
7. travnja 2020. - 22:50

U proteklih 15 dana, otkako zbog opasnosti od širenja koronavirusa radimo po posebnom režimu, nismo imali niti jedan jedini slučaj da je netko izašao iz izolacije i dovezao automobil na tehnički pregled, izjavio nam je Robert Perović, voditelj Stanice za tehnički pregled Croatia Zadar. Unatoč već uobičajenim gužvama, Zadrani su disciplinirani, velika većina vozača se, potvrđuje to i Grdović, pridržava uputa i novog načina rada stanica za tehnički pregled, a provjera dokumenata pokazala je da se zbog tehničkog pregleda izolacijske mjere ne krše.

-Ljudi su savjesni i maksimalno, koliko je to moguće, se drže reda. Pri čekanju za tehnički pregled određen je razmak između automobila od dva metra, vozači uopće ne ulaze u prostor za pregled vozila, a u zatvorenom, uredskom dijelu u svakom trenutku smiju biti samo dvije ili tri osobe, ovisno koliko referenata trenutno radi. Zaposlenici rade u smjenama od 15 dana radi smanjivanja međusobnih kontakata, imamo zaštitna stakla, rukavice i maske, a sve stranke dobivaju i sredstva za dezinfekciju ruku prije dolaska na neki od naših „šaltera“, kaže Perović.

Stanice za tehnički pregled u Zadru od 8 do 18 sati gotovo uobičajeno rade (subotom je to do 13 sati), pa zadarski vozači imaju mogućnost obaviti tehnički pregled, što pokazuju i naše fotografije nastale u utorak.
Za razliku od stanica za tehnički pregled, HAK Zadar bilježi veliki pad obima posla:

-Posao nam je totalno pao, nikakvih popravaka nemamo, a i intervencija na cesti je vrlo, vrlo malo. Imamo četiri kamiona s vozačima, tri mehaničara i tri pokretne radionice, ali po nekoliko dana prođe bez iti jedne intervencije, a i to obavljamo samo za članove HAK-a, kaže tajnik HSK Zadar Dinko Brkić.

Jedini HAK-ov posao koji se „oporavlja“ je zamjena zimskih ljetnim gumama zbog čega HAK Zadar razmišlja o produženju radnog vremena u svojoj radionici u Murvici.

20. travanj 2024 06:52