StoryEditorOCM
ForumBEZ IKAKVIH DOKAZA

Proširili glasinu da je poznati liječnik preminuo od posljedica cijepljenja, da bi onda dr. Srećko Sladoljev reterirao: Nisam ja... Kolegica je...

Piše Mirela Goreta
19. siječnja 2021. - 17:30

Iznenadna smrt 50-godišnjeg zagrebačkog ginekologa Marija Kernera, cijenjenog medicinskog stručnjaka rodom iz Dubrovnika, od kojega se posljednja dva dana s tugom opraštaju kako njegove pacijentice tako i brojne kolege i svi koji su ga poznavali, postala je, zahvaljujući objavi dr. sc. Srećka Sladoljeva na Facebooku predmet rasprave, mahom među protivnicima cijepljenja.

Pokojni Mario Kerner je od 1999. godine bio zaposlen u zagrebačkoj Klinici za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh, te kao predavač sudjelovao u različitim poslijediplomskim tečajevima trajne edukacije ginekologa u Republici Hrvatskoj.

Informacija o preranom odlasku kolege zbog, kako neslužbeno doznajemo, infarkta, najprije je priopćena na društvenim mrežama Poliklinike Medifem.

“U dubokoj boli javljamo da nas je jučer napustio naš veliki prijatelj i suradnik, vrstan stručnjak, divan čovjek, doktor Mario Kerner. Ljubazan, pun empatije, staložen i stručan, dr. Kerner je ostavio neizbrisiv trag kako kod svojih pacijenata tako i kod svojih suradnika. Sjećanje na na dr. Kernera živjet će s nama svakodnevno kroz sve što nas je naučio i zauvijek ćemo biti zahvalni što smo ga imali. Počivao u miru”, napisali su u Poliklinici Medifem nakon čega se na svom Facebook profilu oglasio bivši voditelj Odjela razvoja i istraživanja Imunološkog zavoda, inače poznati protivnik obaveznog i masovnog procjepljivanja građana protiv koronavirusa.

“Jučer, 11:55

'Lijepi pozdrav doktore. Može molim Vas pitanje. Jučer je preminuo poznati zagrebački ginekolog Mario Kerner. Od njegove prijateljice sam saznala da je u srijedu primio 1. dozu Pfizer cjepiva. S kolikom sigurnošću možemo tvrditi da je to nuspojava? Dr je inače 50 godina taman napunio i zdrav... Hvala unaprijed na odgovoru.. Svako dobro.' (putem Messengera, ime i prezime, dr. med.)

Jučer, 23:42

'Žao mi je. Da su mu posthumno napravili PCR, siguran sam da bi bio pozitivan. Tada bismo bili potpuno sigurni od čega je umro. Jedina sigurna dijagnoza je od Kovid-19". (putem Messengera, Srećko Sladoljev)'”, objavio je dr. sc. Sladoljev na društvenoj mreži svoju komunikaciju s neimenovanom liječnicom izazvavši, među brojnim izrazima sućuti i lavinu komentara.

“Neće stati sa ovim cjepivom dokle god nagrade stižu na račun... e moj narode kako te lako zavesti ? Što se dogodilo, ne znam”; ”Al doktor je prošli tjedan bio zdrav. Pretužno”; ”Koliko žalostan mora netko biti da tuđu smrt koristi za samopromociju. Posprdno govorite da je sad svima uzrok smrti Covid-19, a bez ikakvog dokaza kažete da je logično da je čovjek umro od cjepiva”; ”Pa di mu je bila pamet da se cijepi. Daj bar da dođe na vlast čovjek pravedan i bez milosti za ove koji rade genocid nad ljudima”; ”Umro nakon što je 'u srijedu primio 1. dozu Pfizer cjepiva'. Sve rečeno. Počivao u miru!”; ”Ima li netko od onih novinarčića ispranog mozga pitati stožer o tome, ako netko i pita odgovorit će im da nije sto posto od cjepiva, a oni će reći dobro, zadovoljni smo s odgovorom”..., samo su neki od komentara ispod objave dr. sc. Srećka Sladoljeva među kojima su se našli oni čiji su autori dobro poznavali pokojnog liječnika. Tako i oni kolegice Maje Pipić iz bolnice u kojoj je radio...

“Dr. Kerner nije cijepljen, imao je termin al' je zadržan u sali i nije došao. Tako da ne širite laži”, oglasila se na Facebooku Maja Pipić iz zagrebačke Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh, te ubrzo ostala zasuta nizom upita nepovjerljivih komentatora. Nije se mogla suspregnuti, pa se upustila u raspravu...

image
Andrej Isaković/AFP


“Umjesto da pišete kako je ta osoba spasila tisuće i tisuće žena. Koji je živio za svoje pacijente. Nikad ga prežalit nećemo, nikad ga za zaboravit nećemo. Vi tako lažete. Ja radim u bolnici na cijepljenjima i zato iz prve ruke znam da se nije pojavio jer sam ga ja osobno zvala na telefon i sestra se javila jer je operirao. Tako da ne lažite”, uporno je ponavljala kolegica pokojnog liječnika

“Sve osobe koje su se cijepile, cijepila sam ja. Znamo da se nije cijepio, sram vas može biti što, umjesto da svi skupa tugujemo jer je jedan od najboljih doktora u Hrvatskoj i da ga se veliča jer je spasio tisuće života, vi lažete i želite da ga se zapamti po tome da se cijepio i umro", napisala je kolegica dr. Kernera ubrzo okarakteriziravši na svom Facebook profilu objavu dr. sc. Srećka Sladoljeva kao "anitivaxersku laž".

"Sramotno je to... Tek sada vidim kakav je čovjek Srećko Sladoljev. To je stvarno sramotno. Pa nije cijepljen. Širiti laži da je cijepljen je stvarno brutalno. Znači, odgovorno tvrdim, pokojni kolega nije cijepljen. Pa ne bi nam palo na pamet da to netko zataškava. Točka. Priča završena. Pustimo obitelji da ga oplakuje, ima suprugu i troje djece, među njima dvoje maloljetne. Nemojmo širiti laži. Strašno", kazao nam je prof. dr. sc. Mladen Bušić, ravnatelj Kliničke bolnice "Sveti Duh".

“Imamo ime i prezime i serijski broj cjepiva, uz sva cjepiva imamo tko je cijepljen, a tko nije. Mi smo relativno mala bolnica, svi se znamo. A Maru Kernera nije poznavala samo cijela bolnica nego cijela Hrvatska. Ovo je sramota za sve one koji pišu takve stvari po Facebooku. Tužan sam zbog širenja neistina", rekao nam je ravnatelj Kliničke bolnice "Sveti Duh".

Sladoljev: Ja sam samo komentirao... Nisam rekao ni da ni ne


"Nisam ja objavio da je pokojni liječnik primio primio prvu dozu cjepiva. Kolegica je proslijedila, a ja sam dao svoj komentar koji zvuči neozbiljno, ali se mora shvatiti ozbiljno. Je li mi to pouzdana informacija?! Ako pročitate komentar onda ćete vidjeti kako sam ja odgovorio. Nisam rekao ni da ni ne. S kolegicom, koja mi se javila, inače se ne poznajem. Javila mi se svojim punim imenom i prezimenom, provjerio sam podatke gdje radi, ali je nisam imenovao prilikom prenošenja njezine poruke. Moja je objava bila namijenjena ljudima poput vas, jer nas mediji praktički ostavljaju na cjedilu u cijeloj ovoj situaciji", rekao nam je Srećko Sladoljev.



Kolegice: Nikad nećemo zaboraviti tog čovjeka


"Dragom doktoru Kerneru, čovjeku koji nas je nasmijavao i uveseljavao svaki provedeni dan u Medifemu. S vama je uvijek bilo posebno raditi.
Nikad nećemo zaboraviti koliko ste se trudili da postanemo bolje sestre, sestre kojima će se svi ponosit. Znamo da ste sad na boljem mjestu i da je nebo dobilo još jednog veseljaka. Zauvijek ćete ostati u našim srcima. S ljubavlju vaše sestre - Petra, Patricija i Monika", oprostile su se jučer djelatnice Poliklinike Medifem od omiljenog kolege.

image
Dr. Srećko Sladoljev - neznanstveni pristup u ovom će slučaju teško opravdati
Šime Šokota/Cropix
16. travanj 2024 20:47