StoryEditorOCM
ForumU SVOM STILU

Predsjednik Milanović sasuo verbalnu paljbu po premijeru: ‘Na kninsku Tvrđavu se Plenković prvi put uspeo 2016. kada se uspio i junački skljokati!‘

Piše PSD
3. lipnja 2021. - 16:49

Predsjednik Zoran Milanović u statusu na Facebooku prozvao je premijera Andreja Plenkovića koji je u intervjuu za RTL Danas komentirao njegov prijedlog da se Oluja ne bi trebala održavati svake godine u Kninu nego svakih pet godina te je predložio da proslava ove godine bude u Glini.

U statusu navodi:

"Masovni komunikator Plenković, promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana, svrstava sada sebe i među autentične tumače bitaka iz Domovinskog rata. Pa omalovažava prijedlog da se “Oluja“ obilježava i u drugim gradovima u kojima su se vodile junačke bitke u Domovinskom ratu, a ne samo u Kninu, proglašavajući sebe - riječima „mnogi od nas drukčije gledaju na Knin“ - skoro pa ratnim zapovjednikom. Inicijativu da se „Oluja“ slavi i tamo gdje su poginule stotine hrvatskih branitelja, kod Petrinje i Gline recimo, predložili su mi ratni generali i zapovjednici koji su vodili oslobađajuće bitke.

Valjda je važnije slušati njih nego onoga koji se na kninsku Tvrđavu, politički dobro sračunato, prvi put uspeo 2016. kada se uspio čak i junački skljokati. Godinama nakon „Oluje“, osim prve godišnjice 1996., u Kninu se slavilo nije, pobjedu nisu tamo obilježavali ni predsjednik Tuđman ni sami ratni zapovjednici, što nimalo ne umanjuje važnost Knina u Domovinskom ratu.

Ako Plenković zna tko je organizirano tih godina dolazio u Knin, neka mi kaže. Ali ne pamtim, a vjerujem ni itko drugi, da se Herojski zec u znak prosvjeda tamo lancima omotao u kolovozu 1997. Jer, nema na svijetu tog sredstva masovne komunikacije kojim bi se on mogao ugurati među one kojima danas tepa "mnogi od nas“."

19. travanj 2024 01:17