StoryEditorOCM
ForumPREDSTAVIO KABINET

Plenković objavio tko su sve članovi nove Vlade: ‘Program se finalizira i biti će uskoro predstavljen. Išli smo na manje ministarstava‘

Piše PSD
20. srpnja 2020. - 17:34

U ponedjeljak poslijepodne održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice se novinarima obratio premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Premijer je otkrio da će njegova druga Vlada imati 18 članova. Četiri su potpredsjednika Vlade, Tomo Medved (ministar branitelja), Davor Božinović (ministar unutarnjih poslova), Zdravko Marić (ministar financija) i Boris Milošević koji će biti potpredsjednik za društvena pitanja i ljudska prava.

Ostali članovi Vlade su: Marija Vučković (Ministarstvo poljoprivrede), Gordan Grlić Radman (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Oleg Butković (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), Vili Beroš (Ministarstvo zdravstva), Nina Obuljen Koržinek (Ministarstvo kulture i medija), Ivan Malenica (Ministarstvo pravosuđa i uprave), Darko Horvat (Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine), Tomislav Ćorić (Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja), Josip Aladrović (Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne politike), Nikolina Brnjac (Ministarstvo turizma i sporta), Mario Banožić (Ministarstvo obrane), Radovan Fuchs (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Nataša Tramišak (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU).

- Dobili smo apsolutnu podršku na sastanku u stranci. Program Vlade se finalizira i uskoro će biti predstavljen. Išli smo na smanjivanje ministarstava, a četvero kolega iz prethodne Vlade prelaze u Sabor, rekao je Plenković.

image
Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Goran Mehkek/HANZA MEDIA
16. travanj 2024 13:58