StoryEditorOCM
ForumPREŠUĆENI TEKST

Nepoznata povijest mladog Škore: ‘Ja, predsjednik komisije za kulturu Općinskog komiteta Saveza socijalističke omladine Osijeka….‘

Piše Nikola Patković/JL
6. lipnja 2020. - 20:19

Novi Nedjeljni Jutarnji list donosi priču pod naslovom: Novi prilozi za biografiju čovjeka koji stao na čelo hrvatske desnice: Prešućeni tekst iz 1985. godine - Kako je govorio drug Škoro: Ja sam predsjednik komisije za kulturu Općinskog komiteta Saveza socijalističke omladine Osijeka….

„Faktografski gledano, ja nisam čak bio ni Titov pionir jer sam na dan primanja u pionire imao upalu pluća tako da nisam primio onu kapu i maramu,“ izjavio je prije nešto malo manje od mjesec dana u intervjuu za Dnevnik Nove TV Miroslav Škoro, lider Domovinskog pokreta, a samim time i aktualni vođa hrvatske desnice, koji u svojim medijskim istupima često iznosi i razmišljanja kako je bivšu državu 1989. godine napustio između ostaloga i zato što mu se ta zajednica nije sviđala i da u njoj nije mogao tražiti svoju budućnost.

Evidentno je posljednjih tjedana da se Škoro ne osjeća baš ugodno kada mu se postavljaju pitanja tipa: „Gdje si bio 1991.?“ Nas je, pak, zanimalo i vrijeme prije te 1989., odnosno kako je Škoro živio, što je radio i kakav je status imao sredinom 80-ih godina u svom rodnom gradu, pa smo došli do, do sada potpuno nepoznatog podatka - Škorinog angažmana u omladinskoj organizaciji.

Nedjeljni Jutarnji otkriva nove činjenice iz biografije lidera Domovinskog pokreta i objavljuje malo poznati tekst osječkog omladinskog lista Ten iz 1985. godine u kojem je objavljen i razgovor sa Miroslavom Škorom. Današnji šef velike desne koalicije i neformalni šef desnice u Hrvatskoj nerado govori o osamdesetim godinama i odlasku iz Hrvatske. Nedjeljni Jutarnji razgovarao je sa ljudima koji su dobro upućeni u to vrijeme osječke društvene, političke i glazbene scene te donosi detalje priče, kao i reakciju samog Škore na ovu informaciju.

16. travanj 2024 03:46