StoryEditorOCM
ForumTRAŽI SE

Na Peručkom jezeru nestala mlađa osoba; u potragu, uz HGSS-ovce, uključena plovila, dronovi, psi tragači i helikopteri HRZ-a, uskoro stižu i ronioci

Piše I.B./Hina
20. rujna 2021. - 15:18

HGSS od ponedjeljka ujutro intezivno traga za mladićem koji je još u nedjelju nestao na području Peručkog jezera, potvrdio je Hini pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić, a informacija je objavljena i na službenim stranicama Hrvatske gorske službe spašavanja.

Spasioce je jutros nešto poslije devet sati o nestanku mladića izvijestila policija nakon čega je organizirana potraga koju su tijekom jutra odrađivali na planinarskim stazama, a tijekom ranog popodneva su se skoncentrirali na samo Peručko jezero.

Kako se doznaje, spasioci su pronašli mladićev automobil i to u mjestu Borkovići. U potragu su uključeni gotovo svi spasitelji i njihovi resursi, kao i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

- Na terenu su naša plovila, dronovi, potražni psi i helikopteri HRZ- a. Opsežna je potraga, veliki je broj ljudi na terenu, a sada radimo na tome da uključimo i ronioce. Sada smo se povukli s planinarskih staza i s razlogom smo se bazirali na Peručko jezero- kazao je Gavrić za Hinu.

18. travanj 2024 10:39