StoryEditorOCM
ForumZOVU NA SUOČAVANJE

Ministrica Divjak održala ‘roditeljski‘ pa odgovarala na već pripremljena pitanja, publika u čudu, a sad nastavnici uzvraćaju udarac: ‘Čekamo vas‘

Piše M.Dr.
8. travnja 2020. - 21:21

Ministrica Divjak organizirala je roditeljski sastanak uživo preko Facebooka u poslijepodnevnim satima ove srijede. No veći dio publike koji je slušao ministricu nije bio zadovoljan. Naime, odgovarala je na unaprijed pripremljena pitanja iz svog inboxa.

Kako je sama rekla, pristiglo je više od 200 pitanja no izdvojeno ih njih 27, onih 'ponavljajućih'.

-Pozdrav svima i dobrodošli na virtualni roditeljski sastanak. Pristiglo je jako puno vaših pitanja i prijedloga na kojima vam želim zahvaliti. Važno mi je da točne informacije dođu do svakog od vas i zato ću pokušati odgovoriti na što više vaših pitanja - kazala je na početku

Ali Nastavnici i učitelji okupljeni u Facebook grupi '45 minuta' nisu zadovoljni viđenim pa pozivaju ministricu Blaženku Divjak na novo sučeljavanje i to na 45 minuta ali ne po principu po kojem je odgovarala u srijedu, već da Divjak na pitanja koja bi pristizala tijekom emitiranja videa odgovara uživo.

Facebook grupa ministricu poziva u petak, 10. travnja,od 17 do 17,45 sati na chat.

'Pozivamo ministricu Blaženku Divjak na organizirani chat s nastavnicima na svom fb zidu. Uživo.
Pitanja, nedoumice, nejasnoće i sve ono s čim se suočavamo tijekom nastave na daljinu, želimo postaviti izravno ministrici Divjak i na taj način uspostaviti bolju i kvalitetniju komunikaciju koja nam je svima u ovom trenutku potrebna.
Ministrice, čekamo Vas! - stoji u objavi na Facebooku.

Evo što je još ministrica u videu kazala.

-Nastava dobro funkcionira, a to ne znači da nema pitanja - rekla je ministrica Blaženka Divjak.

Od ostaloga odgovarala je na pitanja što s maturantima.

-Čekamo upute Stožera i po tome ćemo početkom petog mjeseca odlučiti koji scenarij odabrati, kazala je ministrica.

Odgovorila je i kako praćenje škole putem televizije nije dovoljno, a učitelji i učiteljice moraju biti u kontaktu s roditeljima i učenicima, navela je.

Osvrnula se i na učeničku praksu, za koju je kazala da će biti vremena.

Na pitanje na koga je mislila kad je rekla da su kritičari u udobnim foteljama, kazala je kako nije mislila na roditelje kojima se i ispričala.

Osmaši će biti ocijenjeni na kraju godine, odgovorila je a roditelje je zanimalo i što je s ispravkom starih negativnih ocjena.

– Očekujem da će se ispraviti,  sada ili povratkom u učionicu, rekla je Divjak.

Za maturalna putovanja je rekla da nisu posao ministarstva.

Dotakla se i učenika s poteškoćama, pa kazala kako se o njima brine koliko se može.

– Neke stvari nisu bile moguće ni u školi. Koliko je učenika s teškoćama, toliko bi trebalo biti i prilagodbi. Zato se svatko mora prilagoditi svakome, kazala je.

Za skraćivanjem nastavne godine, napomenula je, nema potrebe jer sve ide po planu.

-Nastavna godina ide prema planu - kazala je.

Rok za upise u osnovne škole je produžen, a o načinu upisa znat će se više nakon što vidimo kako će napredovati situacija s epidemijom.

-Sve ovisi o koronavirusu - pojasnila je.

S obzirom da je prošlo 45 minuta, koliko i traje jedan školski sat, ministrica je završila sa odgovaranjem na pitanja.

Roditelji u čudu

Roditelji su negodovali zbog načina organiziranja ovakvoga roditeljskog sastanka, a ispod snimke objavljivali su otprilike sljedeće:

Ja ne razumijem ovaj live prijenos. Pitanja koja ste unaprijed odabrali, mogli ste objaviti u pisanom obliku. Zašto imamo chat koji ničemu ne koristi?

Kako ide ono o dvosmjernoj komunikaciji?

Molim ministricu da pročita moje pitanje u inboxu i odgovori mi. Ovo nije live nagradna igra. Ili uspostavite novi način komunikacije. Kako bi škola izgledala kad bismo tako odgovarali na pitanja?

Poštovana, tijekom live prijenosa uobičajeno je čitati pitanja u komentarima na live prijenos i na njih dati odgovor. Pitanja unaprijed pripremljena na papiru nisu kompatibilna s live prijenosom.

18. travanj 2024 03:35