StoryEditorOCM
ForumJOŠ KOMENTARA

Milanović na Facebooku opet opleo po HRT-u: Vide me kao prijetnju, HRT je postao kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića

Piše PSD
6. svibnja 2021. - 19:00

Na svojem Facebooku profilu, hrvatski predsjednik Zoran Milanović osvrnuo se na kritike koje su mu upućene od strane HRT-a nakon što je u četvrtak ujutro u Splitu njihovoj novinarki otkrio što misli o njihovom radu. 

- Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu prijetnju i, kako pišu, napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa. Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića? Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice. I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani „ravnatelji“ koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali. Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima- napisao je na svojoj službenoj stranici koja od početka mandata njemu služi kao mjesto gdje svoje misli komunicira s javnošću. 

Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu...

Objavljuje Zoran MilanovićČetvrtak, 6. svibnja 2021.

Podsjetimo, na sebi svojstven način, predsjednik je u jutarnjim satima za vrijeme davanja izjava ispred splitskog HNK-a, napao novinare državnog medijskog servisa. 

"U emisiji Otvoreno urednik Yutela ju je prevario", rekao je Milanović govoreći o gostovanju Zlate Đurđević. Ocijenio je kako je lopovluk da je naknadno u emisiju ubačena četvrta osoba, koja nije sklona Zlati Đurđević. Tu misli na prof. Davora Derenčinovića. 

Netko od novinara poručio mu je tada da ne govori istinu na što je Milanović odmah odgovorio. 

- To je apsolutno točno. Vaš kolega je običan prevarant. To je bilo tendenciozno. Ona je došla u emisiju na povjerenje i dužna je znati tko dolazi u emisiju. Došla je polemizirati s ostalim kandidatima, ne s četvrtom osobom", rekao je novinarki uz konstataciju: "Niste obvezni braniti kolegu po svaku cijenu, ja to ne radim u politici. Jandroković je moj kolega. To nije prvi put napravio. I vi i Togonal primate plaću, to je lopovsko ponašanje, lopovluk- zaključio je. 

19. travanj 2024 13:37