StoryEditorOCM
ForumMAŠKARE SPALILE GAY SLIKOVNICU, ALI OVOME SE NISU NADALI

Građani ogorčeni potezom Kaštelana autorima dali veliki novac za tiskanje tisuće primjeraka koje će se slati vrtićima

Piše S.J.T. /Slobodna Dalmacija
9. veljače 2018. - 22:25
SLIKOVNICA

Da je svaka reklama dobra reklama svjedoči i primjer autora koji su osmislili i 'lansirali' našu prvu gay slikovnicu, u kojoj se dijete igra sa dva oca i dvije majke. 

Naime, kako smo već pisali, donjokaštelanske maškare spalile su krnju, a kojeg je ove godine utjelovila slikovnica s dvije mame i dva tate. Krnje simbolizira sve zlo i naopako u protekloj godini i, eto, u prošloj godini nisu bili loši ni svadljivi političari, kriminalci, nego gay roditelji. A spaljivanje se dogodilo u prisustvu male djece koju valjda treba učiti da svakog drukčijeg pojedinca treba - spaliti. No, nije svako zlo za zlo, pa su tako za samo nekoliko sati crowdfunding kampanje na Indiegogou prikupljene tisuće dolara za tiskanje još tisuća primjeraka slikovnice koja će se dijeliti diljem Hrvatske i Europe. Dakle, bit će poslana u škole i vrtiće. 

- Nije prošlo niti 24 sata od kada smo startali našu prvu crowdfunding avanturu i već smo premašili dva zadana cilja! Brzina kojom napreduje ova kampanja potvrđuje nam da u viziji društva koje poštuje i slavi sve obitelji nismo sami - na tome vam ne možemo dovoljno zahvaliti. Do sada smo prikupili dovoljno sredstava za čak 1000 novih slikovnica te prvih 1000 primjeraka bojanke Moja dugina obitelj. Sve primjerke planiramo besplatno podijeliti svima predbilježenima (uključujući dosadašnje i buduće predbilježbe). Kako bismo osigurali dovoljan broj primjeraka za baš sve one koji žele slikovnicu i bojanku, pozivamo vas da nas podržite i u dolasku do sljedećeg cilja - $10,000 za 1,000 dodatnih primjeraka slikovnice i 1,000 dodatnih primjeraka bojanke Moja dugina obitelj - navode u udruzi Dugine obitelji.  



 

Donirati možete i vi
Ako i vi želite donirati novac, možete putem ovog linka dolje: 
https://www.indiegogo.com/projects/moja-dugina-obitelj-my-rainbow-family-book-lgbt#/

Kruške i jagode
- Svaka priča ima svoje heroje, naši se zovu Ana i Roko. Vole sve što i njihovi vršnjaci predškolske dobi – sport, igranje s prijateljima i druženje s roditeljima. Roku je omiljeno voće kruška, a Ani jagoda. I naravno da imaju svoje omiljeno godišnje doba. Ipak, po nečemu se malo razlikuju od svojih vršnjaka – Ana ima dvojicu tate, a Roko dvije mame. I znaju da se takve obitelji zovu dugine obitelji - kažu autori. 

19. travanj 2024 09:06