StoryEditorOCM
ForumZARAZA U BOLNICI

Ginekolog u KBC-u Split pozitivan na koronavirus. Nakon puta u BiH normalno nastavio raditi. Na testiranje idu svi njegovi kontakti

Piše Ivica Marković/SD
21. srpnja 2020. - 12:39

Usprkos svim poduzetim mjerama, posebnom režimu rada i života unutar KBC-a Split, koji je već nekoliko mjeseci na snazi zbog "prokletog" koronavirusa u splitsku tvornicu zdravlja je "na mala vrata" ušao koronavirus.

Jedan liječnik, djelatnik Klinike za ženske bolesti i porode pozitivan je na koronavirus i on se nalazi u samoizolaciji, odnosno ne radi.

Kako doznajemo liječnik je nedavno, bio u BiH i po povratku u Hrvatsku najnormalnije je nastavio raditi, budući nije imao nikakve simptome koji bi ukazivali da je poztivan na koronavirus.

Prema neslužbenim informacijama, da bi mogao biti pozitivan na COVID - 19 liječnik saznaje od čovjeka s kojim je bio u društvu, a koji je naknadno doznao da je pozitivan. Tada liječnik biva podvrgnut testiranju te se u ponedjeljak poslijepodne saznaje da je i on pozitivan. Za vrijeme čakanja nalaza testiranja liječnik je bio kod kuće, odnosno nije dolazio na posao.

- Biti će testirani svi oni koji su bili u rizičnom kontaktu sa našim kolegom i dok njihovi nalazi na koronavirus ne budu gotovi, oni će biti u samoizolaciji. Svi djelatnici bolnice nose zaštitne maske dok su na svom radnom mjestu i drže propisanu distancu. Vrlo je važno napomenuti da služba najnormalnije funkcionira i da će naši pacijenti dobiti najbolju moguću skrb.

Ukoliko, zbog prodora koronavirusa bude potrebe za popunjavanjem djelatnog kadra, odnosno ukoliko još bude pozitivnih bolničkih djelatnika na COVID - 19, pozivati ćemo na posao djelatnike bolnice koji se sada nalaze na godišnjem odmoru, rekao nam je doc. dr. Krešimir Dolić, zamijenik ravnatelja KBC-a Split.

Inače, na splitskoj ginekologiji već su dva liječnika u ožujku bila u samoizolaciji. Jedan od njih je bio na večeri sa frizerom, koji živi i radi u Njemačkoj i koji je po povratku u Njemačku spoznao da je pozitivan, dok je drugi liječnik u tom "kritičnom" trenutku bio na skijanju u Austriji, te je povratkom sa skijanja počeo raditi. Na svu sreću, tada ni jedan od njih dvojice nije bio pozitivan i istekom samoizolacije vratili su se na posao.

Inače, Ginekologija je jedna od bolničkih Klinika koja se najstrože pridržava svih donesenih mjera, pa su tako među prvima, u kompletnom KBC-u Split donjeli odluku o neodržavanju prijavnih i odjavnih sastanaka, kako upravo ne bi u malom i zatvorenom prostoru bio veliki broj ljudi.

Kako saznajemo, zbog slučaja pozitivnog liječnika, test na koronavirus biti će napravljen na 40-tak osoba.

19. travanj 2024 11:20