StoryEditorOCM
ForumUVJETI ZA KOALIRANJE

Domovinski pokret od HDZ-a traži tri ministarstva: kultura Hasanbegoviću, MUP Zekanoviću, a poljoprivreda Škorinoj sestri Vesni Vučemilović

Piše SD
1. srpnja 2020. - 11:10

Miroslav Škoro i dalje ne bi podržao Vladu Andreja Plenkovića, a nakon što je gledao sučeljavanje dotičnog i predsjednika SDP-a Davora Bernardića, siguran je da ne bi želio da ijedan od “dvojice birokrata” bude premijer – objasnio je tako čelnik Domovinskog pokreta u obilasku Velike Gorice, a o uvjetima za bilo kakve postizborne koalicije diplomatski rekao da treba pričekati izbore, “vidjeti s čim tko raspolaže” pa “sjesti za stol”, piše Večernji list.

– Sada su to sve skupa još vrlo hipotetske stvari, ali ključno je da se poznaje izborni sustav. Ne bira se ovdje predsjednik Vlade, već stranke, a o mandataru se odlučuje naknadno – rekao je Zlatko Hasanbegović, kojeg bi, kako doznajemo, sljedeće četiri godine trebalo zapasti novo staro radno mjesto ministra kulture. Dakako, oformi li Vladu upravo Miroslav Škoro, kojeg njegovi partneri vide, naravno, kao premijera.

- Plenkovićev HDZ ne odgovara nam i spremni smo na razgovore samo ako čitava stranka doživi katarzu – kaže Hrvoje Zekanović, koji odmah dodaje da to ne znači dogovor pod svaku cijenu. Svjetonazor je, kaže predsjednik Suverenista, ono čega se članovi njegove stranke ni pod koju cijenu neće odreći. A možda ni pokojeg ministarstva jer upravo se Hrvoje Zekanović spominje kao sljedeći nam ministar unutarnjih poslova. Profesor geografije preuzeo bi, tako, policiju, dok bi poljoprivredu države, doznaje Večernji list, mogla voditi Škorina sestra Vesna Vučemilović.

– Ona bi, zbog svoje dugogodišnje menadžerske karijere, bila i odlična ministrica gospodarstva, tako da ćemo još vidjeti. Sve ovisi kako će se resori dijeliti, nismo još sigurni što bismo preuzeli, ali svakako želimo da broj ministarstava bude manji nego dosad – kažu neslužbeno u Domovinskom pokretu, ali na pitanje koji bi točan broj tih novih ministarstava bio te što bi se eventualno spajalo ili ukidalo, odgovaraju još jednim “vidjet ćemo”.

18. travanj 2024 12:12